Jelenlegi hely

Egy hónapos az ország első Ronald McDonald Családközpontja Debrecenben

A miskolci és budapesti Ronald-házakhoz képest a

debreceni egy új koncepciót valósít meg, ez az alapítvány első családközpontja Magyarországon.

Minden szülő ült már aggódva beteg gyermeke ágya mellett, sokan sajnos kórházban is töltöttek rövidebb-hosszabb időt. Az aggódó, reménytelennek tűnő helyzeteben lévő családoknak nagy segítség, ha van egy biztos pont, ahova hazatérhetnek a kezelésről, várakozhatnak az ellátások között.

Szerdán átadták az ország első Ronald McDonald Családközpontját a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján. A központban otthonos és praktikus közösségi tér várja a kis betegeket és családtagjaikat.

A klinika használaton kívüli, 170 négyzetméteres padlásából összesen 120 millió forint befektetéssel kialakított családközpont nappalival, konyhával, étkezővel, fürdővel és játszókuckókkal segíti a gyereket és kísérőiket az elhúzódó kezelések közötti kikapcsolódásban.

A padlástér akadálymentesített is, megtoldották a liftet még egy szinttel. Minden nap dedikált személyzet lesz jelen a gyerekekkel, családokkal.

Nagyszabású, szoros együttműködésben, sokféle támogatással jött létre a projekt: a hazai McDonald’s vendégeinek és üzemeltetőinek adományaiból, több vállalat és magánszemély is hozzájárult a központ létrejöttéhez.

A Ronald McDonald Alapítvány a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Alapítványunk 1994 óta van jelen Magyarországon. Hiszik, hogy a beteg gyerekek együtt élve családtagjaikkal, a közös nappaliban a többi gyerekkel játszva könnyebben viselik a betegség és a kezelések megpróbáltatásait.

Milyen a család élete a Ronald Házban?

A Házakat az Alapítvány mottójának megfelelően – otthon, távol az otthontól – alakították ki. Az apartmanokban kényelmes ágyak, beépített szekrények, fürdőszoba található. A közös helyiségekben jól felszerelt konyhasarkok hűtőszekrényekkel, mosókonyha – automata mosógépekkel, szárítógéppel, vasalóval és vasalódeszkával és nappali – benne kényelmes ülőgarnitúrák, TV, videó, DVD, rádió, CD-lejátszó, csúszda és egyéb játékok biztosítják a családok számára az otthonos környezetet.

Hogyan kerülhet be egy család a programba?

A beteg gyermek és az édesanya (édesapa) elhelyezése előjegyzés, illetve a házmenedzserrel történő telefonos egyeztetés után történik. A Ronald Házakban az elhelyezés térítésmentes, az étkezésről, a tisztálkodó szerekről és a takarításról azonban minden család maga gondoskodik.

A bejelentkezés és a szálláshely elfoglalása hétköznap 9.00-16.00-ig történik, a Ronald Ház vezetőjével történt előzetes egyeztetést követően. A Ronald Házban minimálisan eltöltött idő 2 éjszaka. Maximálisan eltöltött idő 30 nap lehet. Engedélyezés esetén újabb beutaló szükséges az osztályról. Kijelentkezés hétköznapokon 16.00-ig történik a házmenedzsernél.

ADL - Debrecenimami

Forrás; Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére