Jelenlegi hely

Ha kültéri gyerekjátékok, akkor trambulin!

Itt a jó idő és végre elővehetjük a kültéri gyerekjátékokat, illetve a gyermekünk kiviheti a szabadba kedvenceit a játékok közül. A trambulin az egész család számára felejthetetlen szórakozást nyújt. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mikor ideális a trambulin vásárlás?

Ez attól függ, hogy milyen típusú trambulint keres a család. A tavasz a legkedveltebb időszak a kültéri, nagyobb méretű gyerekjátékok beszerzésére. A trambulin tárolásának terhe nélkül élvezhetjük a tavaszi és nyári szezonban a szabadtéri ugrálást. A beltéri típusokat tekintve kevesebb a kötöttség, hiszen a játék egész évben védett helyen van.

Mire célszerű figyelni a kültéri gyerekjátékoknál?

Forma

A szabadtéri és legnépszerűbb játékok közül a kerek vagy téglalap alakú trambulin a legkeresettebb, ritkábban nyolcszög vagy négyzet alakú modell is kapható. A kerek trambulin a legjobb választás a szabadidős felhasználók számára, mivel a keret körüli rugók ugrás közben aktiválódnak, és minden egyes ugrálással a középpont felé húznak. A sportolók (különösen a tornászok) téglalap alakú trambulint szeretnek választani, ugyanis a visszapattanás egyenletesebb, és jobban szabályozható a visszapattanás. Ennek az az oka, hogy a hosszúkás felületen történő használatkor nem minden rugó fog egyforma ütemben kapcsolódni.

Méret

Vásárlás előtt határozd meg, hogy mennyi hely áll a rendelkezésedre, és várhatóan hány személy fogja egyszerre használni a gyerekjátékokat. Ne feledd, hogy a trambulin méretét a keret alapján mérik, így a tényleges ugrófelülete kisebb lesz, mint a teljes mérete. A négyzet alakú és téglalap alakú trambulinok maximalizálhatják a felületet, miközben kevesebb helyet foglalnak el az udvaron.

Biztonság

A játékokra általánosságban igaz, hogy biztonságosak legyenek, a szabadtéri gyerekjátékokra szintén figyeljünk oda ilyen téren. Fontos a hálós burkolat, hogy elkerüljétek a peremen átpattanást. Mini trambulinokhoz keressünk olyan kapaszkodót, amely extra stabilitást biztosít, és az ugráló személyt a trambulin közepén tartja. A legbiztonságosabb megoldás érdekében számos biztonsági kiegészítőt kereshetsz, ha a hálós tokozástól eltérő trambulint vásárolsz. A kiváló minőségű védőrudak segíthetnek megelőzni a baleseteket.

A hazai internetes boltokban már 80 ezer forintért beszerezhető Kondition trambulin, megfelelő biztonsági hálóval és létrával készült. A kellemes tavaszi, nyári és kora őszi napokon remek szórakozás a gyerekeknek. Azt vegyük figyelembe, hogy az ilyen típusú gyerekjátékok használata kizárólag szabad téren ajánlott. Az ugró felület olyan anyagból készült, amely tökéletesen ellenáll a káros UV-sugárzásnak. A trambulin átmérője 366 cm, míg a tartóoszlopoké 25 mm és a termék maximális teherbírása 150 kg. A balesetek elkerülése végett utóbbi betartására különösen figyeljünk oda.

Hogyan tároljuk télen a gyerekjátékokat?

A trambulin télen történő leszerelése, megfelelő tárolása - a hosszú élettartam érdekében - kétségtelenül fontos és elengedhetetlen.

Ha azt tervezi, hogy télen a szabadban hagyod a játékokat, ideértve a trambulinokat is, akkor érdemes arról meggyőződni, hogy a termék leírásában szerepel-e. Szerencsére a legtöbb keret már rozsdaálló anyagból készült, de inkább menjünk biztosra, hogy a későbbi kellemetlenségeket még időben elkerüljük.

Ha télen nem használjátok a trambulint, a legjobb, ha szétszeded az eszközt, száraz helyen, védőburkolattal óvod a portól, nedvességtől. Az ugrálószőnyeget és egyéb kiegészítőket vegyük le és csak a termék váza maradjon kint a szabadban.

Ahogy tapasztalhattuk, nagyon sokat használhat, a szabadban szórakoztatja és fejleszti a gyermekünket – és az egyes webáruházak visszajelzései alapján - a  gyerekjátékok között a legmenőbb és legkedveltebb a trambulin!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére