Jelenlegi hely

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Igazán gyors és laktató étel, a D vitamin forrásról nem is beszélve. Vacsoraajánlatunk részletes receptje mellett időkímélő tippeket is találsz.

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival - recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül - lehet így is vásárolni)

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sertészsír
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika (ha nem szeretnéd csípősen, hagyd ki)
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors

A petrezselymes krumplihoz:

  • 1 kg krumpli (megtisztítva kb. 80 dkg)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 csokor petrezselyem

Megjegyzés

Ha szívvel együtt veszed a májat, azt ajánlom, vedd le róla a szíveket, mert azok sokkal lassabban puhulnak meg, mint a máj. Kis zacskóban tedd el a mélyhűtőbe, és főzd bele pl. húslevesbe.

Előkészítés

  • A csirkemájat alaposan átnézed, hogy nincs-e rajta epe-maradék. Az ínakat, esetleges vérrögöket eltávolítod. Megmosod.
  • A hagymát felaprítod.
  • A petrezselymet apróra vágod (néhány szálat tegyél félre).
  • A krumplit meghámozod, kockákra vágod és felteszed főni egy nagyobb edényben annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A vízbe tedd bele az 1 teáskanál sót.

Pirított csirkemáj készítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpirítod benne a hagymát. Addig párolod, ameddig a víz elmegy belőle (már nem gőzölög). Nem teszed bele a fűszereket.

3.    Ráteszed a májat, először egyik, majd a másik oldalát megsütöd. Egy-egy oldalát 6 - 7 percig sütöd. (A májat nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik.)

4.    Amikor ezzel készen vagy, megfűszerezed: beleteszed a borsot, majoránnát és a kétféle piros paprikát, de még mindig nem sózod meg.

5.    Összekevered és felforralod.

6.    Csak most sózod meg. Ezzel a máj elkészült.

7.    A krumpliról leöntöd a főzővizet. Egy lábasban megolvasztod a zsírt, beleteszed a megfőtt krumplit, ha szükséges, megsózod és megszórod petrezselyemmel.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 20 perc
  • Máj elkészítése: 15 perc
  • Krumpli elkészítése: 10 perc

Összesen: 45 perc

Tálalás

A májat adagokban tányérokra teszed. Mellé tálalod a petrezselymes krumplit. Petrezselyem ággal díszítheted.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

A szakember őszintén, tabuk és sztereotípiák nélkül
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Ugrás az oldal tetejére