Jelenlegi hely

Hírek

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés – kiállítás és játék

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek.  A kiállítás és játék 2018. szeptember 22-től november 4-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Emlődaganat: egyre fiatalabb korban kezdődik

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján sajnos egyre több 20-30 éves nőnél mutatnak ki emlődaganatot. Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja,így nem véletlen, hogy a Debreceni Emlő Napok egyik célja a figyelemfelhívás.

Nyakunkon az újabb allergia szezon! Tippek, tanácsok nem csak allergiásoknak!

Az idei nyárig ismeretlen fogalom volt a porallergia, pollenallergia és atka a számunkra. De sajnos a gyerekek egyre érzékenyebbek, a vendégeinkről nem is beszélve. Ki kellett találnunk, mi lehet a megoldás a hétköznapokban.

Győzzük le a sárkányt! - Mire jó a gyermekpszichodráma?

Egy varázslatos csodavilágban bármi megtörténhet! A gyerekek nyelve a játék és a mese, a foglalkozásokon közösen alkothatják meg a történetet, benne mindenki azzá változik, amivé szeretne. Az itt megszerzett erőt, önbizalmat magukkal viszik, így könnyebben rátalálnak a saját útjukra. Salamin Csilla mentálhigiénés szakemberrel beszélgettük, aki gyermekpszichodráma foglalkozásokat vezet másodmagával. 

IV. Kárpát-medencei Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Olvasni a világ legjobb dolga. Ami ennél is jobb, felolvasni a kedvencünket másnak,megmutatni, miért szeretjük. Most megteheted és még díjat is kaphatsz érte!

Autómentesen is lehet? Próbáld ki!

Auótmentesen? Nagy kihívás a mai rohanó világban. Szerencsére szeptember 22-én a Nagyerdőn megnézheted, hogyan lehet: elektromos autók és busz, hoverboard, segway, önjáró troli ... gyere próbáld ki mindet!

Színházak Éjszakája 2018

Készülj fel mindenre! Lehet, hogy be kell ugranod egy jelenetbe, de szerencsére kapsz hozzá kölcsön szövegkönyvet. Vagy belebújhatsz egy jelmezbe a kulisszák mögött. Hogy mi ez? Hát a Színházak Éjszakája részletes programokkal a Debrecenimamin.

Debreceni Különóra körkép 2018/2019

Különóra körképünk célja, hogy segítsünk benneteket a gyermek érdeklődésének és képességeinek leginkább megfelelő szabadidős tevékenység kiválasztásában.

Kirándulás egy ásatáshoz, előadások: Kulturális Örökség Napja a Dériben

Voltál már egy igazi ásatáson? Na nem arra gondolok, mikor a homokozóban kerested a tavalyi gyerekjátékokat vagy Morzsi a kertben a csontot. Ne felejts el regisztrálni a Déri Múzeum különleges ingyenes programjaira.

Szobrok imából és porból

Hogy lesz a vallás- és rajztanár kezei alatt a porból és imából arc, test, szín és mese?  Kustár Gábor szobrászművész, lelkész, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának tanárának kiállítása a Vojtina Bábszínházban.

HPV elleni oltás - egy kis választás, hogy ne kelljen választanod!

Szeptember 12-ig még lehet jelentkezni a a hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni (HPV) védőoltásra. A méhnyakrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganat és a harmadik helyen áll a nők daganatos halálozásában a világon.

A férfinak, aki megérdemli – II. Gránit Oroszlán Példakép Díj

A II. Gránit Oroszlán Példakép Díjat 2018-ban is kiosztjuk a hétköznapok példamutató hősei között.

A férfiminta jelenléte alapvető fontosságú a családok, a gyermekek, az egész társadalom számára. Kellenek a példamutató férfiak, akik szilárd szövetségben a nőkkel elkötelezetten építik a jövőt!

Mindenki ismer olyan férfiakat, akik megérdemlik a megbecsülést.

Alma, alma, piros alma... Szedd magad!

Alma, alma, piros alma, illatos az almák halma... azt hiszem, nem csak nekem zsong a fejemben minden ősszel ez a kis verstöredék és az almaszedés ősi ösztöne. Körülnéztünk, vajon a debreceniek hol tudnak együtt a családdal finom almákat szedni.

Pályázz a Nyilas Misi Ösztöndíjra, hogy folytathasd, amiben tehetséges vagy!

A tehetség kincs! A Nyilas Misi Ösztöndíjjal tehetséges, ám rászoruló gyermekek kaphatnak támogatást. Szeptember 11-én indul a pályázat! Lene maradjatok róla!

Új néven és megújult külsővel: Lászlóból Szent László

A 2018/19-es tanév első napját régi falak között de szinte új helyen kezdhette meg 900 tanuló a Kocsis Fülöp érsek-metropolita által megáldott és megszentelt Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Különleges jótékonysági koncert Rákász Gergellyel a tehetséges fiatalokért

Különleges jótékonysági koncertet ad a debreceni Nagytemplomban szeptember 15-én, szombaton 19 órától Rákász Gergely orgonaművész.

Juhász Zsuzsa emlékdíj és konferencia egészségügyi szakdolgozóknak

Egészségügyi szakdolgozók fejlesztették tudásukat és cseréltek tapasztalatot a Debreceni Egyetem Klinikai Központban a VII. Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián augusztus utolsó napján. A találkozón adták át az egykori kiváló ápolónő tiszteletére létrehozott Juhász Zsuzsa emlékdíjat.

Miért jó, ha több sportágat is kipróbál?

Testi, szellemi és lelki fejlődését is segíti a gyereknek, ha több sportágat kipróbál. De mit tehet a szülő?

Figyelem! Fiatal kutatókat keresünk!

Egyelőre még nem az Élet értelmét kellene keresni Marvinnal főállásban a NASA-nál, de akár még az is lehet belőle! A szeptember 28-i Rendhagyó Kutatók Éjszakája eseményre kínál kiállítási lehetőséget az Agóra a fiatal kutatóknak.

Ugye kattintottál?

 „Kamera Família” című kreatív fotópályázatot hirdetett meg a Hajdú-Bihar megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház nyári emlékeikről Hajdú-Bihar megyei általános iskolák alsó tagozatos diákjai részére.

Útfelújítási munkálatok és közlekedés Debrecenben a tanévkezdéstől

Ahogy húsvétkor a locsolás, a szeptemberi sulikezdést a lassan hagyományossá váló útfelújítások kísérik. Összeszedtük, szeptember elejétől mivelkell szembenéznie egy ovi-iskola-munkahely vonalon Debrecenben.

DKV-s infók az új tanévre

Nemcsak a szülők, de a helyi tömegközlekedés is felveszi az iskolai fordulatszámot szeptembertől. 

Gasztronagyikat keres a Nosalty - A Nagyiprojekt következő sztárjainak jelentkezését várja a piacvezető receptoldal

Népszerű Nagyiprojekt videósorozatának új szereplőit keresi a Nosalty.hu. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A szerkesztőség a vállalkozó kedvű gasztronagyik videós bemutatkozását a szerkesztoseg@nosalty.hu címre várja.

Kézműves csoda egy debreceni álomkuckóban – aki egyszer betér, örökre rabja lesz

Debrecen egyik csendes kis utcájában találtam meg azt a varázslatos kuckót, ahol megáll az idő, annak aki belép. Itt tényleg ki lehet kapcsolni, kiszakadni a hétköznapi rohanásból, lehet alkotni és új ismereteket tanulni, vagy megtalálni az „Énidőt”. Aki egyszer beteszi ide a lábát, biztosan vissza akar térni.

Oldalak