Jelenlegi hely

Hírek

Mindenkiben van egy Gergőce vagy Máriskó

Új mese várja a nem is olyan gyerekeket és nem annyira felnőtteket a Vojtina Bábszínházban Madarak voltunk címen.

CS.A.K Design - Debreceni Kézműves és Iparművészeti Piac

2018. április 22-én, vasárnap 11-17 óráig designer vásár várja az egyedi tárgyak kedvelőit.

Építhetjük majd az izmokat a most épülő kondiparkban

Új sportpark épül a Veres Péter kertben, a Vay Ádám utca és a Vak Bottyán utca sarkán. A családok közös szabadtéri mozgását elősegítendő a játszótér mellett létesül az új 176 négyzetméteres létesítmény.

Bababarát és a szülések száma is emelkedik

A debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet 2014-ben újra megkapta a Bababarát Kórház címet, három új szakrendeléssel is bővült, így igazán széleskörűen tudják kezelni a szülészeti és nőgyógyászati igényeket.

Rendelőfelújítások, ideiglenes rendelések, védőnői szolgálatok új helyszínen

Frissült a lista, hogy a felújítás alá kerülő rendelők orvosai, a a védőnői szolgálat hol található átmenetileg.

Életmese pályázat

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete április 25-ig meghosszabbította az Életmese írói pályázatbeadási határidejét!

Nem lesz szombaton ügyintézés, bár munkanap

Április 21-e munkanap, a hosszú hétvégéért cserébe dolgozni fogunk szombaton!

Lányok Napja Debrecenben

Attól, hogy számítógépes, vagy programozó munka, még a csajok is megtanulhatják. Hagyjunk fel a sztereotípiákkal! ... április 26-án legalábbis!

5+1 tipp: így készülj fel az érettségire

Idén május 7-én, a magyar írásbelivel veszi kezdetét az érettségi szezon, vagyis alig néhány hét maradt hátra a középiskolásoknak a felkészülésre. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője tippekkel segít, hogy a tanulás biztosan meghozza a várt sikereket.

Aranybohóc a porondon!

Debrecenimami kedvezményes jegyekkel nézheted meg a Magyar Nemzeti Cirkusz 2018. évi új műsorát!

Vad Balaton - A tó felfedi titkait

Három év, 150 forgatási nap, négy évszak Magyarország egyik legszebb természeti kincse körül. A Balaton élővilágáról készült új dokumentumfilm olyan utazásra hív, ahol a geológia összeér a vadvilággal, a múlt a jelennel, és miközben egymást követik az évszakok, sok-sok millió év nyomai tárulnak a szemünk elé.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

“Hacsak valaki nem tesz az ügyért komám, akkor semmi sem fog megváltozni, de nem ám.”

Aki látta a Lorax című mesefilmet, annak ismerős lehet a fenti idézet, ami a mese legbölcsebb és legfőbb üzenete is egyben. Mindannyiunknak szól, egyszerű, ám nagyon igaz és nagyon aktuális mondat több szempontból is. Április 22-én, a Föld napján különösen!

Debrecen város napja: április 11-i programok

Jó az a közösség, ahol megünneplik a város napját. Szerencsés az a város, amelyik tudja, mikor kezdett el azzá válni, amikortól városként nevezheti magát. Még szerencsésebb, ha ezt a jogot a királytól kapja.

A Költészeti Fesztivál programjai

“Verset mondok” Debreceni Költészeti Fesztivál április 9. és 11. között részletes programokkal.

Varázsoljuk izgalmasabbá az iskolák udvarait! Ötletek a nagy szürke betonterekre…

Nemcsak sok pénzzel lehet! Kis költséggel, sok ötlettel és egy kis összefogással akár szebbé és izgalmasabbá is varázsolhatjuk az iskolák udvarait. Régen ez olyan könnyen ment, a szülők összefogtak, hogy kötelező volt-e vagy maguktól vállalták, azt már nem tudom, hisz gyerekként ezt mi nem érzékeltük, de az az egy biztos volt, hogy az én szüleim még fákat, virágokat ültettek, padokat és kerítést festettek a sulink udvarán.

Anyák napi rajzpályázat

A Forrás Lelki Segítők Egyesülete 4. alakalommal hirdeti meg anyák napi rajzpályázatát.

Új kiállítás nyílik a Déri Múzeumban

"A sziklától a kőbaltáig, az erdőtől a sivatagig" Az ember hatása a klímaváltozásra az Őskorban: egy eszköz története címmel nyílik meg a Déri Múzeum legújabb időszaki kiállítása.

BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében - Töltsd le a kiadványt!

Egy új, környezet- és természetvédelmi foglalkoztató füzettel rukkolt elő a FIKSZ (Fiatal Környezetvédők Szakmai Egyesülete). A kiadvánnyal az ovisokat, kisiskolásokat, illetve szüleiket és pedagógusaikat célozzák. Az online-, és a nyomtatott kiadvány mellett elindult egy interaktív előadássorozat is, mellyel óvodákba és iskolákba látogattak el, hogy terjesszék a környezettudatosságot.

Kisdobos, Mandolás, Felsőpércsi… vigyázz, kész, rajt!

Három helyen is a városban teljes útfelújítási terv vette kezdetét: új utat alakítanak ki Mandolás utca néven, felújítják a Kisdobos és Felsőpércsi utakat.

Kék Séta az Autizmussal Élőkért

A világ és Debrecen is egyre nagyobb figyelmet fordít az autista gyerekek integrálására, ezt szimbolizálja az április 15-i Kék Séta Debrecenben is. 

Itt a tavasz, kisvasutazásra fel!

Világszerte népszerűek a kisvasutak a kicsik és nagyok körében is. Hazánk kisvasút-hálózata Európában egyedülálló nemzeti örökség. Indul a szezon, mutatjuk, hogy hol, mikortól tudtok utazni rajtuk!

Ragyogás és Séta Kékben az Autizmussal Élőkért

Április 2-a, idén Húsvét hétfő az Autizmus Világnapja az ENSZ 2007-es döntése óta. Debrecen nagyon figyel az autista gyerekek integrálására, ezt szimbolizálja a Kék Séta és a Nagyerdei Víztorony kivilágítása is.

Oldalak