Jelenlegi hely

Hírek

Itt a tavasz, kisvasutazásra fel!

Világszerte népszerűek a kisvasutak a kicsik és nagyok körében is. Hazánk kisvasút-hálózata Európában egyedülálló nemzeti örökség. Indul a szezon, mutatjuk, hogy hol, mikortól tudtok utazni rajtuk!

Nem működő magnód most egy robotot is érhet az AKSD-nél!

Tele a lakás régi elektronikai vackokkal? Apa gyerekkori számítógépe, a nagymama régi tévéje, a nyaraláskor elázott cd lejátszó... most akár egy Lego robotot is érhet! Csak nevezzen be a sulitok az AKSD elektronikai hulladékgyűjtő versenyére!

Teddy Gyermek Egészségnap Debrecenben

Egészség + gyerekek + család + orvostanhallgatók = Debreceni Gyermek Egészségnap. Március 2-án mindenkinek!

Tavaszi pezsgés Debrecenben kultúrával

Ha tavasz, akkor természetesen Tavaszi Fesztivál Debrecenben is! Nemcsak a természet, de mi is vágyunk a megújulásra, inspirációra, friss gondolatokra. A bőséges zenei, színpadi programkavalkádban mindenkinek lesz kedvence.

Ismerősök, akiknek most megköszönheted mennyit dolgoznak értünk!

Gyermeked a nagyszerű Faragó Utcai Óvodába jár? Netán Zsuzsanna vagy Mária volt a gyermekorvosotok? Esetleg gyakran jártok a Csemeteligetbe? Most itt a lehetőség, hogy segítsd őket a Családháló díj elismerésében!

2019-től az endometriózis után is jár az adókedvezmény - a lista bővült!

Újabb daganatos betegségek után érvényesíthető a személyi adókedvezmény. 2019-től az endometriózis után is jár az adókedvezmény – a lista bővült!

Új biológiai kezelés az atópia, ekcéma ellen

Az atópiás ekcéma eredetével, kialakulásával, megelőzésével és terápiájával kapcsolatos új eredményekről és lehetőségekről tartott szakmai tájékoztatót a régióban dolgozó orvosoknak a Debreceni Egyetem szakemberei. Egyre nagyobb figyelmet vagyunk kénytelenek az atópiás betegségre fordítani, egyre gyakoribb probléma a kisgyermekeknél.

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a Víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő program is kapcsolódik majd.

Adományozz okosan!

Egyre többen érzik úgy, hogy a megunt, használt, kinőtt ruhákat nem egyszerűen kidobják, hanem adományként juttatják el rászorulókhoz egy karitatív szervezeten keresztül. Adományozni jó, hiszen nem csak jót cselekszünk ilyenkor, hanem a környezetet is védjük ezzel. De nem mindegy, hogyan tesszük!

Ne csak február 5-e legyen a Biztonságos Internet napja!

Te beengednél ismeretleneket az otthonodba? Csak egy nap a 365-ből szoktad megkérdezni, ki kopog? Ne csak ezen a februári napon figyeljünk az internet előnyeire és veszélyeire.

Ne hagyd, hogy rossz vége legyen a gyereked internetes barangolásának!

Gyerekeink úgy nőnek fel, hogy az életükben az offline és az online valóság keveredik. Az internet a szocializáció színterévé vált, ami sok veszélyt is rejt. Mi vagyunk az első szülő generáció, akik szembesülnek ezekkel a problémákkal.

Különleges szülinap Debrecenben: fizikai kísérletek, csillagászat, robotfelvonulás...

A maga nemében egyedüllóintézmény az Agóra Tudományos Élményközpont a keleti régióban. Most Te is részese lehetsz, ha az Agórával és az Agórában ünnepled 4. születésnapját. Különleges programok, rendhagyó feladatok és új kalandok várnak minden régi és új "agórást" február 9-én, szombaton!

Elindult a jelentkezés a nyári erdei vándortáborokra!

Ne hagyd ki, ha testközelből szeretnéd megismerni a magyar erdőket, a tábortűz hangulatát, a kalandokat a barátokkal! Január 28-tól lehet jelentkezni a Vándortáborokba, ahol öt csodálatos útvonalon, kiépített táborhelyekkel, egy hetes vándorlásra várják a felsős és középiskolás diákokat, és felnőtt kísérőiket.

5 egyszerű túlélőtipp tél végére

Bár a nappalok már kicsit hosszabbak, de nagy szabadtéri programokra egyelőre nincs kilátás, azért minden nap megtalálhatjátok az örömet a napban, hogy könnyebben, vidámabban teljen a tél.

Ugye Te is az Igazgyöngyöt választanád?

Szavazni sokszor szoktunk: szülőin az ovis karácsonyól, egy céges megbeszélésen, a próbafülkében egy blúz színéről… most igazán segíthet a szavazatod! Ötödik éve segít az Ikea „Veled közösen” programjában civil szervezeteknek. A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány is a jelöltek között van!

Ingyenes vetőmag csomagot igényelhetnek 6-12 éves gyerekek és családjaik

Ingyenes vetőmag csomagot igényelhetnek 6-12 éves gyerekek a családjaikkal, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA kertészkedést kedvelő kisgyerekes családoknak szóló Vesd bele magad! programban.

Mondd bátran: NEM!

Az állandó időhiány egyre nagyobb feszültséggel telepedhet ránk, akár betegségeket is okozva. Meg kell próbálunk tehát saját magunk számára több időt teremteni, melyben nagy segítséget jelenthet egy sokak számára nem is olyan egyszerű dolog: a NEM-et mondás.

13+1 film a gyerekkorunkból, azaz mit nézzen a gyerek, ha beteg

Beteg a gyerek, 4 nap után unja már az összes amerikai csatornát, elolvasta a megkerülhetetlen kötelezőt (persze egy betűvel sem többet), unalmas az összes játék... kreatívanya meg dolgozna. 13+1 zombi és bombamentes film a gyerekkorunkból. 

Debreceni óvodai jelentkezés és beiratkozás

2019
Letölthető a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott óvodákba 2019/2020. nevelési évre történő jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap.

Nyakunkon a maszkabál!

Valószínűleg hogyha ezt olvasod, akkor nem véletlenül teszed, hiszen már itt a farsang! Hol a jelmez? Sehol? Akkor ez neked való, hiszen nem mást találsz itt, mint last minute (utolsó pillanatra szánt) farsangi jelmez ötleteket, amiket könnyen, olcsón, és gyorsan megcsinálhatsz.

Arcüreggyulladás? Már megint? Tudunk egy megoldást!

Arcüreggyulladás, a klasszikus téli mumus. A makacs gyerkőcöt bizony nehéz rávenni, hogy fújja az orrát, pláne, hogy alaposan. Hamar lesz belőle gyulladás. Tudtad, hogy gyógyszer és fájdalommentes, természetes gyógymód is létezik rá?

Lakossági kérésekre változnak a busz és troli menetrendek

A megváltozott lámpaciklusok, a kora reggeli átszállási kapcsolatok nehézségei és a könnyebb eljutási lehetőségek kialakítása a városi tömegközlekedésben jónéhány busz és troli útvonalán változást hoz.

Oldalak