Jelenlegi hely

Hírek

A Nagyerdei Landart Alkotótábor újra beköltözött a Nagyerdőbe

Telefonnal rajzolható jelek és üzenetek, kísértetiesen lebegő alakok, gyöngyfűzérnek tűnő fák, álmodozásra csábító fészek.. újabb alkotásokkal gazdagodott a Nagyerdő. 

Jogosítvány, nyelvvizsga önkénteskedésért!?

Gyere, „köss üzletet” a Magyar Református Szeretetszolgálattal: jogosítvány önkénteskedésért! A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban egy új, féléves önkéntes programot indított: a program 18 év feletti, de 22. életévüket még be nem töltött fiatalok számára.

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!

Melyik fát választod?

Minden fának története van. Az Év Fája verseny 12 döntőse azért is különleges, mert fontos szerepet töltenek be a környezetükben élők életében, találkozási pontot kínálnak. Neked melyik tetszik?

Elefántfürdetés a Cirkuszok Éjszakáján

Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. Interaktív programok, izgalmas előadások lesznek. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.

Bakancslisták nyárra - Akinek nincs esze, legyen notesze!

Még minden csupa várakozás, tervezgetés, reménykedés és izgalom a nyár. Ha leírjátok azt a csupa-csupa jó dolgot, az álmaitokat, reméljük, valósággá vállnak.

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.

Újra használhatjuk a Gázvezeték utcát, folytatódnak a korszerűsítési munkálatok Debrecenben

Két nagy forgalmú út is megújult a déli városrészben: korszerűbb lett a Gázvezeték utca, és megújult a Mikepércsi út is. Mire számíthat az, aki a felújítások után a Gázvezetékutcán autózna?

Sült krumplin, a halrudacskán és a dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény!

Szerettek a konyhában együtt főzni a családdal? Számotokra is fontos az egészség, hogy minden nap sok zöldséget és gyümölcsöt egyetek? Válogatós a gyerek, de van olyan receptetek, aminek még ő sem tud ellenállni?

Köszönjük a játékot! avagy a "Játssz a játszótérrel" játék nyereménysorsolása

Jól jártak azok a családok, aki játszótérre szoktak járni, itt vannak a nyeremények segítségükért cserébe. Feltérképeztük Debrecen játszótereit. Ti melyiket próbáljátok ki a nyáron?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?

Mátyás király Debrecenben!

Igazi reneszánsz hangulat várja a debrecenieket a Mátyás király emlékévhez kapcsolódó programmal a Régi Városháza belső kertjében július 1-én vasárnap.

Mire válthatjátok be a csupa 5-ös bizonyítványt?

Egész évben jól tanultál, és ez most meglátszik a bizonyítványodon is? Gratulálunk! Több cég az országban elismeri a kiemelkedő eredményt: mehetsz olcsón cirkuszba, vehetsz könyvet akciósan vagy akár játékot is? Megmutatjuk ki mivel gratulál Neked!

Újra lesz macsi-Balcsi!

Mégis lesz macsi-Balcsi idén? Az egyetlen szabadvizi fürdési lehetőség Debrecen környékén, így a tavak strandjaiért rajongók örülhetnek Debrecenben!

Gyerekekkel étteremben - Adunk 10 tippet

Szaladgáló, visítozó gyermekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar - a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehess csemetéiddel étterembe.

Karszalag elővételben

A Múzeumok Éjszakájának debreceni eseményeire elővételben is megvásárolhatók a karszalagok.

Ha zárva a macsi-Balcsi, hova menjünk strandolni?

A természetes vizek rajongói szomorúan szembesülnek a macsi-Balcsi bezárásával azzal a ténnyel is, hogy ettől az évtől nincs szabadvizi fürdési lehetőség Debrecen környékén. De akkor hova mehetnek a folyóviziek és tavak strandjaiért rajongók Debrecenből?

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.

Múzeumok Éjszakája 2018 Debrecenben és Környékén

Június 23-án ismét a Múzeumok éjszakája várja a kikapcsolódásra vágyókat. Unatkozni nem fogunk, kicsik és nagyok is találnak majd kedvükre valót, egészen kora dálutántól késő éjszakáig. Segítségül összegyüjtöttük a debreceni és környéki programokat. Gyerekkel mennél? TIPP: a gyerekprogramokat narancssárgával kiemeltük!

Mary Poppins visszatér

Karácsonykor érkezik a hazai mozikba a Mary Poppins visszatér (Mary Poppins returns) című film, melynek címszerepét Emily Blunt alakítja. A legendás film legújabb feldolgozásához elkészült az előzetes is, amit megmutatunk.

Apák napja - ajándéktippek, amiket nem biztos, hogy meg akarsz venni

Apák napja... úgyanúgy késztetést érzünk, hogy meglepjük valamivel apát, mint májusban érezhette ő Anyák napján. Előfordulhat, hogy a lopott virág most nem annyira célravezető. De azért van pár ajándéktippünk.

Gyermeknevelés a 21. században

Egyszer volt egy konferencia. Az „ITT és MOST - Gyermeknevelés a XXI. században” címet kapta. Színes, széles témát átölelő előadás-sorozat volt, melynek középpontjában mégis az ÉN, az egyén, a szülő hogyléte, fizikai és lelki állapota állt. De hogy is kerül a gyermeknevelés során előtérbe a szülő hogyléte? Ahogyan érzi magát a szülő, olyanná teszi a családot, olyan lesz a család. Amilyen a család, olyan lesz a benne résztvevők környezete is. Köztük a gyermeké is. Hatással vagyunk egymásra. ITT és MOST.

Közúti ellenőrzések júniusban - Mindig óvatosan!

A tanév utolsó napjait éljük, ha a gyerekek már nem koncentrálnak úgy az órán, nem történik különösebb bajuk. De ugyanezt nem mondhatjuk el az utakon: gyakran találkozunk mindannyian reggelenként a megengedettnél gyorsabban, a táblákat figyelmen kívül hagyó autósokkal iskolai-ovis fuvar előtt, vagy jobb esetben után.

Oldalak