Jelenlegi hely

Szülés a járványidőszakban: közlemény a szülészeti és nőgyógyászati ellátásokról

A Debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tájékoztatója a szülések ellátásáról a járványidőszakban.

Tisztelt Várandósok!

2020.11.06-tól a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának fekvőbeteg ellátását, így a szüléseket is a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el.
 
2020. november 6-tól a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályáról a fekvőbeteg-ellátás áthelyezésre került.
A szülészeti és nőgyógyászati fekvőbetegek ellátása, valamint az ügyeleti időszakban történő sürgős járóbeteg-ellátásra a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika épületében kerül sor.
A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban működő járóbeteg-ellátások helyszíne változatlan.
Ezzel Magyarország egyik legnagyobb szülésszámú intézményévé váltunk. A szülészeti ellátásunk megnövelt orvosi és szakdolgozói gárdával, de a változatlan méretű szülőszobánkon történik. Emellett fenntartunk egy másik vajúdót, szülőszobát és császármetszésre szolgáló műtőt a fertőzött vagy fertőzésre gyanús várandósok számára. A megváltozott helyzetre gyorsan reagáltunk, aminek során a betegbiztonság fenntartása és a klinikánkon elért jelentős minőségi eredmények megtartása is cél volt.
 
A félreértések elkerülése céljából jelezzük, hogy klinikánk továbbra is elkötelezett híve a családbarát szemléletnek: a vajúdás és a szülés alatt a szülő nőn kívül egy általa választott személy jelenlétét a továbbiakban is biztosítjuk.

A Klinikán duplájára növekedett szülésszám miatti esetleges kényelmetlenségekért megértésüket kérjük, folyamatosan dolgozunk a helyzet könnyítésén a betegbiztonság elsődleges biztosításával.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére