Jelenlegi hely

Készülődik a város szíve az Adventre

Folyamatosan zajlik a hónap folyamán a karácsonyi díszkivilágítás karbantartása és kihelyezése Debrecen belvárosában.

A város advent első vasárnapján, november 29-én borul ismét ünnepi fénybe.

Az ünnepi világítás nem csak a városnak, de a lelkünknek is fontos, hiszen belül mi is díszbe öltözünk Karácsony tiszteletére. A sok fény segít a sötét, téli időszakban is utat találni jelképesen és valójában egyaránt.

Gyertyagyújtás 2019 advent vasárnapján a Nagytemplom előtt

Karácsonyi fények Debrecen belvárosában

Gyertyák és angyalkák kerülnek a kandeláberekre a Piac utca teljes hosszában a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, a Szent Anna utcán, míg a Darabos utcán karácsonyi csillagok, a Burgundia utcán, a Sumen utcán 10 csillag és 20 fénycsóva, a Simonffy utcán angyalkák, a Hal közben fénycsóvák.

A díszgömb az adventi világító díszek 2019-es újdonság volt

A Kossuth téren az Aranybika szállótól a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 90 fán – is LED-égőket helyeznek el. Így az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően ma már teljes mértékben energiatakarékos, a hagyományos izzóknál lényegesen nagyobb élettartamú és fényerejű fényforrások alkotják a debreceni karácsonyi díszkivilágítást.

A 2019-es adventi díszkivilágítás fényfája

A Piac utcán újra látható lesz a hagyományosan igen népszerű fényfa és a fényszökőkút is. Újdonságok is kerülnek - a néhány éve már látható harsonát fújó stilizált angyalfigurák és karácsonyi gömbök mellé – a karácsonyi díszkivilágításba. A Dósa Nádor téren és a Csapó utcán 15 csillagszóró díszmotívumot helyeznek fel a már átadott kandelláberekre.

Az adventi villamosok is újra elindulnak. Debrecen belvárosán kívűl Kismacson, Nagymacson, Bánkon, Dombostanyán, Ondódon és Józsán is harangdíszek alkotják a díszkivilágítást.

Új helyen a karácsonyfa

Az adventi vásár és vele sok-sok élményelem is elmarad, melynek a Kossuth tér adott teret eddig. Nincs Vili, a kisvonat nem lesz koripálya, és a sok-sok bódé, büfé helye is üresen tátong majd.

Új, kiemeltebb helyre kerül így Debrecen karácsonyfája, melynek talpazatát már elhelyezték a város főterén. Idén a főtér közepén, a szökőkút és Kossuth Lajos szobra között lesz majd a hatalmas fa, mely hamarosan megérkezik majd a város szívébe.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére