Jelenlegi hely

Elsőként az országban: támogatás a koronavírusban megbetegedettek alacsony keresetűeknek Debrecenben

Az országban elsőként pályázhatnak támogatásra azok az alacsony keresetű helyi lakosok, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, emiatt pedig táppénzre kerültek – jelentette be Széles Diána alpolgármester.Debrecen a koronavírus-járvány kezdete óta a Debreceni Karitatív Testületen keresztül 4362 főnek segített élelmiszer- vagy tanszeradománnyal.

A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben az önkormányzat szükségét látta annak, hogy további, rendkívüli segítséget nyújtson, ezért a tavaszi veszélyhelyzetben létrehozta a Debrecen Város Segélyalapot.

Magánszemélyek és cégek adományaiból azóta több mint 138 millió forint érkezett a számlára.A támogatóktól és az önkormányzattól beérkezett rendelkezésre álló összegből eddig csaknem 55 millió forintot jutott a debreceniek megsegítésére, ennek köszönhetően 1840-en részesültek támogatásban. 

A kormány 2020. november 4-én újra meghirdetett veszélyhelyzettel újraindul a Debrecen Város Segélyalap is.

A számlán rendelkezésre álló összeg lehetőséget ad egy országosan egyedülálló támogatási forma meghirdetésére. A felhívás értelmében azok az alacsony keresetűek, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, és emiatt táppénzre kerültek, egyszeri pénzbeni támogatásra pályázhatnak.

Ennek mértéke 50 ezer forint, ha pedig egy háztartásban többen is érintettek, akkor összesen 80 ezer forint.

Ezen felül változott a pályázati feltételrendszer: az egy főre eső jövedelem határa 60 ezerről 80 ezer forintra, egyedül élők esetében 120 ezer forintra emelkedett, így szélesebb kör jogosult a támogatásra. Az egyszeri támogatást kérhetik azok az állandó debreceni lakcímmel rendelkezők is, akik március 11-e óta legalább 30 napra fizetés nélküli szabadságot vettek igénybe, vagy akiket a munkaadójuk legalább 30 napra felmentett a munkavégzés alól, illetve vállalkozóként legalább 30 napra szüneteltették tevékenységüket ÉS a segélyalap első szakaszában nem részesültek a támogatásban.A további feltételek nem változtak.

A kitöltött adatlapokat, illetve a rászorultságot igazoló dokumentumokat – közte a pozitív koronavírus-tesztről szóló igazolást – a Debreceni Karitatív Testület elnöki tisztségét betöltő Hajdúdorogi Főegyházmegye (4025 Debrecen, Petőfi tér 8.) részére postai úton vagy elektronikusan (segelyalap@debrecen.hu) kell benyújtani, illetve a kérelem regisztrációt követően online is benyújtható a debrecen.hu oldalon. A kérelmek elbírálása folyamatos a rendelkezésre álló keretösszeg rendelkezésre állásáig.

Forrás: debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.
Ugrás az oldal tetejére