Jelenlegi hely

Serdülőnek lenni napjainkban

Időpont: 2024. június 13. csütörtök 18.00 órakor 
Helyszín: MCC debreceni képzési központ (Debrecen, Piac u. 11-15.)

 

Sajátos korszakban élünk, a külső világban dúló krízisek közepette. Gazdasági, környezet pusztító, élet-elleni események (világjárvány és háborúk), sőt egymásra torlódó eszmerendszerek ássák alá biztonságérzésünket és megrendítik bizalmunkat. A digitális kultúra korszakos fordulattal tör be az életünkbe. Felnőttként, főként szülőként is elbizonytalanodunk, generációs távolság választ el a digitális bennszülött gyermekeinktől.

Ebben a nehéz világban el kell tudni igazodunk. Ma a biológiai akceleráció tovább gyorsult, a nemi érés is előbbre hozódott, míg az érzelmi érés, az identitásszerveződés évtizedes késébe került. Ma a felnőttség korhatára nem a 25. életév, hanem a harmincas évek közepe.

A serdülés genetikai hardvere és a pszichoszexuális érés társadalmi nem által meghatározott történései sajátos feszültségmezőbe kerültek. Ekképp a serdülés és adoleszcencia évtizedeire vonatkozó szülői tudnivalóink is megváltoztak.

Az előadásban rávilágítunk a változás kritikus pontjaira, mind a biológiai érés, mind a társadalmi nem kialakulásának szempontjából. Megértésre és tudatosan változtatott szülői magatartásra törekszünk, hogy a generációs szakadékokat áthidalhassuk és megfelelhessünk szülői szerepünkből következő feladatainknak.

Előadónk:
Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Mathias Corvinus Collegium FIT Programjának fővédnöke, a tehetséggondozás elméletének és módszerének szakembere, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/.../mcc-szulok-akademiaja...

A regisztráció határideje: 2024.06.13. (csütörtök) 12:00 óra


Még több családi program érdekelne? Hírlevelünkkel nem maradhatsz le semmiről!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére