Jelenlegi hely

Így csináld helyesen: a ruhásszekrény rendezése

A ruhásszekrény megfelelő elrendezése fontos, mert segít abban, hogy gyorsan és könnyedén megtaláld a keresett ruhadarabot, így időt és energiát spórolhatsz. Ezen túlmenően, egy jól rendezett szekrény hozzájárul a belső harmóniához és rendhez, ami pozitívan befolyásolja a mindennapi életedet. Ebből a cikkből mindent megtudhatsz a ruhásszekrény rendezésének módjairól.

1. Ruhák kiválogatása

A ruhatár rendszerezését érdemes egy kiadós selejtezéssel kezdeni. Válogasd szét a ruháidat és kiegészítőidet aszerint, hogy melyek azok, amelyekett hordasz még és miken szeretnél inkább már túladni. Amikor ezzel elkészültél, akkor kialakíthatsz egy-egy külön kupacot az elajándékozásra szánt és a kidobandó darabokból. Ezzel egy olyan ruhatárat állíthatsz össze magadnak, amely amellett, hogy igényes és rendezett tükrözi jelenlegi a személyiségedet és az ízlésedet is. 

A legjobb módja a válogatás megkezdésének a ruhák állapotának tüzetes ellenőrzése, és az egyes ruhadarabok felpróbálása. Ha egy ruhadarabban nem érzed jól magad, vagy nem megfelelő a mérete, az egyértelmű jele annak, hogy nincs helye a ruhásszekrényedben. Azokat tartsd meg, amelyek típustól függően kényelmesek vagy önbizalommal töltenek fel.

Ezután érdemes figyelembe venned a viselés gyakoriságát. Ha vannak olyan ruhák a ruhásszekrényedben, amelyeket évek óta nem használtál, akkor szabadulj meg tőlük, hogy újabb, trendibb vagy hozzád illőbb darabokat szerezhess be helyettük. A ruháid állapota ugyanilyen fontos, hiszen a szakadt, foltos, elszíneződött darabok befolyásolhatják a ruhatárad minőségét. Valljuk be, az ember nem is szívesen mutatkozik ilyen darabokban, bármennyire is szeretted őket egykor. 

Azt is gondold át, hogy milyen ruhák illeszkednek a jelenlegi életmódodhoz. Ha régen egy irodában dolgoztál, de most egy otthonról dolgozó vállalkozó vagy, és a hétköznapjaidban felváltották a kiskosztümöket a melegítő szettek, akkor nem érdemes a háromnegyed ruhásszekrényt elegáns ruháknak fenntartani. Ennek a fordítottja is igaz. Ha olyan munkahely a célod, ahová csinosan kell bejárnod minden nap, akkor érdemes olyan ruhákat is tartanod a ruhásszekrényedben, amelyek a jövőbeli törekvéseidet tükrözik. Ezek motiválni fognak az áhított karrier vagy életstílus felé vezető úton. 

A három kupac módszer bemutatása

A kiértékelt ruhák hatékony rendszerezéséhez alkalmazd a három kupac módszerét: tartsd meg, adományozd el vagy dobd ki.

  • Tartsd meg: Ez a kupac a megőrzendő ruháké - azoké, amelyekhez rendszeresen nyúlsz, amelyek jól állnak és jó állapotban vannak. Ezek azok a ruhadarabok, amelyek kényelmesnek és mutatósak, illetve pontosan tükrözik a jelenlegi stílusodat.
  • Adományozd el: Adományozásra azok a ruhadarabok kerülnek, amelyek ugyan még jó állapotban vannak, de már nem felelnek meg az ízlésednek vagy az életstílusodnak. Lehet, hogy az ízlésed vagy a méreted változott meg. Az ajándékozással nem csak a természet védelméhez járulhatsz hozzá, de új életet is adhatsz egykori kedvenc ruháidnak valaki gondjai közt, aki értékelni fogja őket.
  • Dobd ki: Végül a selejtezendő kupacba tartoznak azok a ruhák, amelyek már nem javíthatók vagy tisztíthatók. Ezek olyan darabok, amelyek betöltötték a céljukat, és már nem alkalmasak arra, hogy bárki is viselje őket. A legjobb megoldás a felelősségteljes selejtezés, amely típustól függően a textíliák újrahasznosítását vagy kidobását jelenti.

A ruhák aprólékos kiválasztásával és a három kupac módszer alkalmazásával a ruhatáradat divatos, örömteli kollekcióvá alakíthatod át. Ez nem csak a ruhásszekrényedet teheti rendezettebbé, de a személyes stílusodat is sokkal inkább előtérbe helyezheti, így az öltözködés egyszerűbb és élvezetesebb folyamattá válik. 

A ruhásszekrény visszatöltése

A ruhatár lomtalanítása után a következő lépés a ruhásszekrény rendezett feltöltése. Kezdd azzal, hogy a ruháidat típusok szerint kategorizálod, például felsők, nadrágok és egyberuhák szerint. Ez a kategorizálás segít abban, hogy könnyebben megtaláld amit keresel.

Azt javasoljuk, hogy a leggyakrabban használt ruhákat helyezd a leginkább elérhető helyre, lehetőleg szemmagasságba. A szezonon kívüli darabokat feljebb vagy mélyebb polcokon érdemes tárolni, hogy maximalizáld a helyet.

A fiókszervezők, polc osztók, kosarak és akasztók segíthetnek abban, hogy minden ruhadarabnak meglegyen a maga része. Ez könnyebbé teszi a rend fenntartását és a ruhák kiválogatását. 

Törekedj olyan elrendezésre, ahol minden ruhadarab látható és könnyen elérhető. A szem elől tévesztett, nem használható elv a gardróbszekrényekre a lakásodban is érvényes; az elrejtett tárgyakról hajlamosak vagyunk elfeledkezni és kihasználatlanul maradnak. Ha úgy rendezed el ruháidat, hogy azok mindig jól látható helyen legyenek, maximalizálod szekrényed funkcionalitását és könnyű használhatóságát, így az öltözködés zökkenőmentes és élvezetes része lesz a napodnak.

A ruhásszekrény rendezése

A ruhásszekrény hatékony rendezése és fenntartása nemcsak abban segít, hogy könnyebben megtaláld a keresett ruhadarabot, de hozzájárul ahhoz is, hogy mindig rendezett legyen az otthonod és stílusosan tudj megjelenni. A ruhák kiválogatása az első lépés a rendezett ruhásszekrény eléréséhez. Érdemes felpróbálnod és átnézned ruháidat, mielőtt végső döntést hozol a sorsukat illetően. A ruhásszekrény újratöltése is legalább ilyen fontos. Érdemes a gyakran használt darabokat előre venni, míg a szezonális darabokat a mélyebb részeken raktározni.

Ha olyan minőségi bútorboltot keresel, ahol nem csak megfelelő méretű de stílusos és tartós bútorokat is találsz, akkor látogass el a HOMM Bútor kínálatába, és leld meg a tökéletes szekrényt otthonodba.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
10 perces nyári fogások: olasz klasszikusok

10 perces nyári hideg fogások: olasz klasszikusok

Utálsz a nagy melegben főzni? Itt vannak a világ legegyszerűbb és legnagyszerűbb receptjei, ideális könnyű és gyors nyári fogások. 4 olasz klasszikus a tányéron.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére