Jelenlegi hely

Ingyenes nyelvgyakorlási lehetőségek Debrecenben

Amerikai angol, spanyol vagy francia? Esetleg svéd vagy olasz? Jöhet bármelyik, beszélgethetsz a nyelvi klubokban. Ingyenes nyelvgyakorlás idegen nyelvi társalgási klubokban Debrecenben.

Az iskolai nyelvoktatás keretei kevés lehetőséget adnak az idegennyelvű társalgásra, a gyakorlatisa nyelvhasználat elsajátítására. Ugyan az internet szélesre tárta a kapukat, a világ bármely táján beszélgethetünk bármilyen nyelven, de a legizgalmasabb mégis az élő beszélgetés, főleg ha vidám társaságban történik.

Debrecenben köszönhetően néhány lelkes szakemberbek és nyelvrajongónak, több lehetőség is van az idegen nyelv gyakorlására, társalgásra.

Egy csepp Amerika Debrecen szívében: American Corner Debrecen

Csak bátraknak és erős idegzetűeknek! Ingyenes heti angol beszélgetős klub és tematikus programok bárkinek, aki angolul szeretne gyakorolni.

Közösségépítő programokat és szolgáltatásokat nyújt, céljuk összekötni a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával. Állandó programjaik között heti Angol társalgási klub (hetente); havonta Filmklub valamint Társasjáték-estek találhatóak. Tematikus programjaik, például Készségfejlesztő workshopok, Kvíz-estek, Amerikai ünnepek (Halloween, Hálaadás, Karácsony, Függetlenség Napja).

Az aktuális programokról Facebook oldalukon lehet tájékozódni Helyszín: Méliusz Könyvtár (4026 Debrecen, Bem tér 19/D; Tel: +36 52 531 982; debrecenac@gmail.com)

A debreceni Amerikai Kuckó egyben egy EducationUSA továbbtanulási tanácsadó központ is, átfogó és aktuális információkat nyújt az amerikai egyetemeken elérhető tanulmányi lehetőségekről. A világszerte több, mint 400 központot magában foglaló kormányzati hálózat részeként a Kuckó aktívan támogatja az amerikai továbbtanulást és tájékoztatást, valamint szakanyagot biztosít azoknak a diákoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

Francia Társalgási Klub

A Méliusz Juhász Péter Központi Könyvtár Idegennyelvű részlegén keddenként 16.30 órától a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében francia nyelvű társalgási klubot tartanak.

Német Társalgási Klub

A Méliusz Juhász Péter Központi Könyvtár Idegennyelvű részlegén minden csütörtökön 16.30 órától a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében német nyelvű társalgási klubot tartanak.

Olasz társalgási klub az Ifiházban

A Debreceni Egyetem Olasz tanszéke szervezi a klubot, így az egyetemi élet ritmusához alkalmazkodik. A heti egy alkalmon bárki részt vehet, aki szereti az olasz nyelvet és szeretne beszélgetni is olaszul. Korosztályi kötöttsége nincs, a jelentkezők maguk döntik el, melyik színtű csoporthoz (haladó, kezdő) szeretnének csatlakozni.

Hamarosan indul az idei félév, az aktuális információkért érdemes az Ifiház Facebook oldalát követni.

Spanyol Társalgási Klub

Szerdánként 16.30-tól szintén a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Idegen Nyelvi Részlegén. Aktuális hírek, infók itt.

Svéd Társalgási Klub

Újdonságként 2024 februárjától indul a Svéd Társalgási Klub Debrecenben. Minden hónap utolsó hétfőjén másfél órán keresztül látja vendégül az érdeklődőket a Méliusz Juhász Péter Könyvtár.

Az első alkalom február 26. hétfő 16.30 órakor kezdődik.

Az aktuális információkért érdemes a Méliusz Könyvtár Idegen Nyelvi Részlegének Facebook oldalára látogatni.

Méliusz Központi Könyvtár Idegen Nyelvi Részlege nyitvatartás: hétfő, szerda-szombat: 10:00-18:00; kedd 9:00-19:00; vasárnap: ZÁRVA

ADL - Debrecenimami

Fotók: Méliusz Könyvtár Idegen Nyelvi Részlegének Facebook oldal

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére