Jelenlegi hely

Piano Day Debrecen: Barabás Lőrinc Solo “22” albumbemutató koncert

Időpont: 2024. április 5. péntek 19.30 órakor 
Helyszín: Kölcsey Központ (Debrecen, Bethlen u.)

 

Barabás Lőrinc április 5-én, pénteken a Debreceni Tavaszi Fesztivál keretében, a Kölcsey Központban mutatja be új, “22” című szólólemezét. Barabás Lőrinc a magyar improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Különböző formációi és improvizatív klubestjei a jazz, elektronikus és neoklasszikus zene határmezsgyéire kalauzolnak el. Rendszeresen turnézik szerte Európában és az Egyesült Államokban. Az elmúlt években olyan nemzetközileg elismert előadókkal lépett fel közösen, mint Erik Truffaz, Nicola Conte, Niklas Paschburg és Valerie June.

Barabás Lőrinc rendkívül aktív és termékeny előadó, felvételei folyamatosan újabb és újabb innovatív irányokat jelölnek ki. 2007 óta tizenkét albumot adott ki különböző zenekaraival, illetve szólóban. Legújabb, 2023 végén megjelent, “22” című szólólemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóanyagához képest még inkább előtérbe kerül a zongora. Bár van benne improvizáció, a jazzhez nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel.

A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg. A világhírű japán jazztrombitás, Takuya Kuroda ezt írta a “22”-ről: “Gyönyörű dallamok vannak az egész albumon. Csodálatos kompozíciók nagyszerűen építkező témákkal. Szuper, lélekkel teli játék mind zongorán, mind trombitán.”

Szóló live actjében a kortárs, részben improvizatív szerzeményeinek megszólaltatásához a trombitán kívül zongorát és szintetizátort, loop stationt és hangmodulátorokat használ. Olykor meditatív hangulatot teremt, máskor ritmikusabb szövetet sző, és az elektronika irányába mozdul el, de a jazzes vagy a klasszikusabb játékmódnak sem fordít hátat. Multiinstrumentális előadását nem csak hallgatni, de nézni is érdemes, hiszen látványos és egyedi performanszról van szó.

Az új album már meghallgatható és letölthető a Bandcampről, és hamarosan a streaming szolgáltatóknál is elérhető. Február elején CD-n is megjelent, amelyet a debreceni albumbemutató koncertet követően is meg lehet vásárolni.


Még több családi program érdekelne? Hírlevelünkkel nem maradhatsz le semmiről!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére