Jelenlegi hely

Debrecen - Gönczy Pál Utcai Óvoda

Cím: 4225 Debrecen Gönczy Pál u. 1-3.
Tel: 52/536-682
Email: gonczy84@gmail.com , gonczy@ovoda.debrecen.hu

Óvodavezető: Deák Józsefné

Óvodavezető helyettesek: Krizsai Andrásné

                                        Illésné Soha Katalin

Bemutatkozás

A Gönczy Pál Utcai Óvoda Debrecenben, a felsőjózsai városrészen működik, 1984-ben épült. Biztosítani tudjuk 216 gyermek számára a szakmailag magas színvonalú nevelést,  a megfelelő nevelődési környezetet.

Jelenleg 8 csoportban  17 fő óvodapedagógus és  14 fő technikai dolgozó neveli a gyermekeket, kiknek személye garancia a szeretetteljes óvodai légkör kialakítására és fenntartására.  

Óvodánk büszkesége a 6283 m2-es udvar, első része díszkert, ezt követi a torna udvar, ahol műfüves pálya, futósáv, fából készült mászókák, hinták találhatók, melyek  a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztését teszik lehetővé. A gyermekek szabad levegőn való mozgását, futkározását, szabad játékát biztosítja a 4 játszó udvari rész, melyeket sövény választ el egymástól (homokozó, csúszda, mókuskerék, babaház, búbos kemence, lovas kocsi, rugós lovak, rugós lóhere stb.). Található még szánkódomb, erdei foglalkoztató-, pihenő, veteményes-virágoskert- és a mesterségesen telepített „kiserdő” (lombhullató fákkal, bokrokkal, örökzöldekkel). 

Helyi Nevelési  Programunkban kiemelt helyen kezeljük:

  • Egészséges életmód szokásainak megalapozását, amely magába foglalja az egészséges táplálkozást,(gyümölcsnap),a rendszeres mozgást és a testedzés iránti igényt.
  • A természet szeretetének, a természet védelmének beépítését a gyermeki személyiségbe, kihasználva környezeti adottságainkat, lehetőségeinket.
  • Az óvoda-iskola átmenet programját, melynek fontos része az OVI-SULI, az iskola kezdés előtti 3 napos ismerkedés a szomszédos   iskolával, a leendő tanító nénikkel.

A gyermekek szeretete, tisztelete, feltétel nélküli elfogadása, mindenek felett álló érdekeiknek védelme,  és személyiségük sokoldalú, harmonikus fejlesztése áll nevelőmunkánk középpontjában.

2010-ben kapta meg óvodánk a  Madárbarát Óvoda címet.

2011. szeptember 27-én először, 2014. december 17-én másodszor, 2017 decemberében harmadszorra  vettük át Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a ZÖLD ÓVODA címet, melyet a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk  elismeréseként nyertünk el.  A cím és a logó használatára 2020.december 31-ig  nyert jogosultságot az intézmény.  A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a környezet szeretetére és védelmére nevelés minden dolgozó alapvető feladata.

2013 júniusában a DMJV Közgyűlése az óvodának ítélte a „Debrecen Város közoktatásáért” kítüntető díjat.

Szeretettel várjuk leendő Óvodásainkat és kedves Szüleiket!

 

Hozzászólások

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

A mi óvodánk egy nagyon szép intézmény, szép környezetben működik, egy csöppnyi erdő ékesíti az udvar területét. Nagyszerű óvodapedagógusok és kedves dajka nénik foglalkoznak a gyerekekkel. A vezető és a pedagógusok közvetlensége, gyermekszeretetük és mindennapi kreativitásuk harmónikus légkört teremt és vidám napokat biztosít a csemetéknek.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére