Jelenlegi hely

Újra nyitnak a múzeumok Debrecenben, az Apolló mozi, az Ifiház és lesz Múzeumok Éjszakája is

Újra nyitnak a debreceni múzeumok, végre nem látogatók nélkül unatkoznak a Munkácsy képek, Szabó Magda tárgyai vagy a Református Kollégium Múzeumának könyvei.

Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum

Az érdeklődők 2020. június 19-én, pénteken 10 órától kereshetik fel a főépületben  ismét az állandó kiállításokat és a Polgári sikk című időszaki tárlatot. A kiállítás 170 év női titkait, a divat változásait mutatja be, korábban már itt olvashattak róla.

A Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termei is látogathatóak. A múzeum változatlan jegyárakkal és változatlan nyitvatartással: hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig várja újra vendégeit.

Az intézmény dolgozói mindent megtesznek a látogatók egészségének megőrzése érdekében, több helyen kézfertőtlenítő pont áll a látogatók rendelkezésére. A tökéletes biztonság érdekében a múzeum azt javasolja az érkezőknek, hogy viseljenek maszkot, vagy arcukat eltakaró sálat, kendőt. Arcvédőt akár a múzeumban is vásárolhatnak.

A Munkácsy Terembe történő bejutásra – megelőzendő a zsúfoltságot - esetleg várakozniuk kell a látogatóknak.

Kulturális nyitás június 18-tól Debrecenben

A veszélyhelyzet megszüntetésére tekintettel a kulturális intézmények június 19-én a megszokott rendnek megfelelően megnyitják kulturális tereiket a látogatók előtt.

A járványügyi készültségre tekintettel az intézmények megfogalmazhatnak egyedi ajánlásokat (pl.: jegyvásárlás módja, távolságtartás, maximális látogató/nézőszám stb.) annak érdekében, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek, de június 19-én, péntektől az összes debreceni kulturális intézmény újra várja látogatóit – tudatta közleményben az önkormányzat.

Újra látogatható a MODEM, a Szabó Magda Emlékház, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és még számos kulturális intézmény az Ifiháztól az Apolló moziig.

Két egészen új kiállítással nyit a MODEM

A kiállítások, a belső kert és a kávézó is hétfő kivételével minden nap 10 és 18 között várja vendégeit. Újranyitásuk szlogenje "A kortárs művészetnek jót tesz a MODEM. A MODEM-nek jót tesz a látogató."

Kérésük, hogy mindannyiónk védelme érdekében ne csak kollégái, de látogatóik is viseljenek maszkot. Ha nem hoztál magaddal, az információs (kör)pultnál szívesen adnak. Belépéskor  az érintés nélküli kézfertőtlenítőket kell használni. Ha lehetséges, az elővételes vagy online jegyváltást ajánlják, a helyszínen bankkártyával lehetséges fizetni. Bérlettel egy kézfertőtlenítés után csak elég besétálni.

A nyitás alkalmából június 27-én 15.30-tól egészen éjfélig egy különleges rendezvénnyel várnak mindenkit: MARADJ MODEM címmel művészeti programokkal, tárlatvezetésekkel, A férfiak szexuális világa előadással, felolvasóesttel és -színházzal, performansszokkal, végül pedig kis éji slammel.

Különleges programok a Szabó Magda Emlékházban és a Debreceni Református Kollégium Múzeumában is

Június 22-től újra látogatható mindkét intézmény. Rögtön egy izgalmas esti programkavalkáddal indítanak: június 27-én, szombaton 17 órától különleges programokkal várja az érdeklődőket a Szabó Magda Emlékház. Rendhagyó tárlatvezetés mellett Mesesarok papírszínházzal, zenei produkció, Karády Emlékest, filmvetítés és megannyi program. Együtt ünnepelhet az intézmény és a látogatók, hogy újra az írónőre kíváncsiak népesítik be a tereket.

 

Szintén ezen a napon, június 27-én a Debreceni Református Kollégium Múzeuma is különleges, éjszakába hajló programokkal várja a családokat.
Bábelőadással indul 17.30 órakor az esti program, majd tárlatvezetés, zenés műsor, régikönyves bemutató, egész este kézműveskedés és 21 órától rézfúvós zenei műsor zárja az estét.

Múzeumok Éjszakája online

Aki figyelmes az összefüggésekre, az észreveheti, hogy a két múzeum eseményei hasonlóak a nagyon kedvelt Múzeumok Éjszakája korábbi programjaihoz. Ugyan idén nem lesz országos élő programos eseménysorozat, de érdemes figyelni a Múzeumok Éjszakája közösségi oldalait (Facebook és Instagram), hiszen idén is lesznek igazi csemegék, különleges események.

Az esemény most is június utolsó hétvégéjén, június 27-én lesz, de online! Egy  kvízjátékkal egybekötött virtuális sétára hívja az érdeklődőket a magyar múzeumokba. A kvízjáték itt, a Múzeumok Éjszakája honlapján lesz majd elérhető.

A résztvevők minél többet válaszolnak meg a kérdések közül, annál nagyobb eséllyel indulnak a nyereményekért: egy 30 ezer forint értékű Feldobox ajándékkártyáért, vagy a Ferencváros 2018-19-es bajnokcsapatának tagjai által aláírt focilabdáért, és egy családi belépőért a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba.

A játékos kedvűeknek nem kell június 27-ig várni. Már most is nyerhetnek, ha posztolnak egy fotókommentet a legjobb MúzÉj élményükről. A legjobbak ebben a játékban is a három fantasztikus ajándék egyikét vihetik haza.

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben szereplő intézmények Facebook oldalai

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére