Jelenlegi hely

Szünidei gyermekétkeztetés - hogyan lehet igényelni 2019-ben?

Bizony ezt a nyarat is meg kell oldani: mit fog enni a gyerek? Szerencsére Debrecenben van erre is családközpontú megoldás. Az arra rászorulók a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályán, a Szociális Osztályon igényelhetik a nyári gyermekétkeztetést.

Ingyenes szünidei étkezésre azok a gyermekek jogosultak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetűek. Potenciálisan ez a lehetőség valamivel több, mint 200 ezer gyermeket érint, de hogy közülük ténylegesen mennyien vesznek részt az ingyenes étkezésben, az a szülők igényeitől függ.

A szünidei gyermekétkeztetés biztosítására valamennyi iskolai szünidő, valamint az óvodai és bölcsődei zárva tartás időtartama alatt kerül sor. A bölcsődében és az óvodában egységesen megállapított szünidőről nem beszélhetünk, a fenntartónak kell rendelkeznie az intézmény nyári zárva tartásáról, melynek folyamán azonban – a szülő kérésére – szükséges gondoskodnia a gyermek intézményi gondozásának megszervezéséről. A szünidei gyermekétkeztetést azonban a települési önkormányzatoknak a bölcsődei, óvodai zárva tartás ideje alatt is biztosítaniuk szükséges.

Az önkormányzat köteles megszervezni a nyári gyermekétkeztetést a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetése esetében. A kormány ehhez minden szükséges forrást biztosít.

Debrecenben az igénylést a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályán, a Szociális Osztályon lehet elindítani. További információk ITT!

Az étkezés igénybevételéről tájékoztatást és a Nyilatkozat kitöltésében segítséget nyújtanak a lakóhelye szerinti Család- és Gyermekjóléti Központ Területi Irodáiban. Az ebédet várhatóan az alábbi 8 iskolában biztosítjákmajd a rászoruló gyerekeknek:

1./ Beregszászi Pál Szakközépiskola Debrecen, Jerikó u. 17-21.

2./ Lilla Téri Ált. Iskola Nagysándor József Általános Iskolai Tagintézménye Debrecen, Pósa u. 1.

3./ Petőfi Általános Iskola Debrecen, Szabó K. u. 3-5.

4./ Fazekas Általános Iskola Debrecen, Vásáry I. u. 10.

5./ Vörösmarty Általános Iskola Debrecen, Angyalföld tér 4.

6./ Bocskai I. Általános Iskola Debrecen, Munkácsy u. 4.

7./ Csapókerti Általános Iskola Debrecen, Jánosi u. 86.

8./ Gönczy Pál Általános Iskola Debrecen-Józsa, Gönczy P. u. 1-3.

9./ Haláp (volt általános iskola épületében)

10./ Dombos tanya

 

Forrás: emmi.gov.hu; debrecen.hu, Kép: pixabay.com


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!