Jelenlegi hely

Nyár, gyerek, tábor…

A gyerekek által várva-várt nyári szünet a legtöbb szülőnek gondot okoz, amikor jön az a rész, hogy a 12 hétben kivel és hol lesz a gyerek felügyelet alatt. Merre induljunk, ha a nagymamai vigyázás és a haverokkal lógás is rövid időszakra szóló opció vagy nem opció? Akkor táborra fel!

Így marad a tábor, ami manapság nem is olyan rossz, mint 40 évvel ezelőtti emlékeinkben él. Hol vannak már azok a fantázia és program nélküli unalmas napok, amiket érthetően össznépi csínytevéseinkkel dobtunk fel, na meg ezzel a ránk vigyázó pedagógusok vérnyomását is!?

Ma már ezernyi téma és hobbi köré szerveződnek táborok, fantasztikus lehetőségekkel: labda-, csapat-, küzdő-, szellemi és állatos sportok, nyelvtanulás ovis kortól a nyelvvizsgaelőkészítőig vagy külföldi gyakorlatig. Kézműves táborok a világ minden technikájával és a tematikus táborokról még nem is beszélve, lego, robot, víz, tudományos kísérletek, mesetábor…

A Helen Doron angol nyelvű táboraiban az állatkedvelőknek is van tematikus hét - akár angolul is megtanulhatják, hogyan kell makit etetni

A nagy kérdés nemcsak a hova, de a mennyiért?

A nyárra érdemes jó előre felkészülni, a jó táborhelyek hamar elfogynak, ha időben döntesz, lehetőség van a részletfizetésre is. Egy átlagos tábor ára 25 – 30 ezer forint körül mozog, a minőségibb, programban dúsabbakért akár 35-40 ezreket is ki kell fizetni. Előre fizetés esetén 10-15% kedvezmények, testvérkedvezmény vagy szeptemberi tanfolyamkedvezményekbe futhatunk bele. A városon kívül tartott táborok esetében a buszos szállítás ára is benne foglaltatik, aminek több előnye is van: elég a buszinduláshoz oda vinni a gyerkőcöt, megúszva ezzel a hosszadalmas esetleg első napos sírós búcsúzkodást és lendületet adva a reggelnek. Igaz, délután is pontosan kell érkeznie Apának, ellenkező esetben hosszas autós gyerekvadászatra kerülhet sor.

Lehet az iskoláknál, civil szervezeteknél és az egyházaknál is pályázni táborokra, melyek gyakran jóval olcsóbbak, és nem biztos, hogy a minőség rovására. Sok fiatal önkéntes besegít a gyerekek felügyeletébe és az étkezésük is támogatott. A város is biztosít iskolai ügyeletet is, ahol szintén nagyon sokan tevékenykednek naponta azon, hogy ne unatkozzanak a gyerekek, ehhez nagyban hozzájárul a Debreceni Karitatív Testület is, aki tagjain keresztül biztosítja az érdekes programokat.

A szünidei gyermekétkeztetést is meg kell oldani sok szülőnek, hogy hogyan igényelheted? ITT megtalálod az infókat!

De ha mégis egy tematikus tábor vagy hobbija gyakorlását szeretné a gyerek, vagy kihasználnátok a nyári időszakot egy kis nyelvgyakorlásra, ITT TUDTOK VÁLOGATNI. A Debrecenimami évek óta megpróbálja összegyűjteni a debreceni és Debrecen környéki táborokat.

Ovisoknak

Nyilván az ovisoknak indított táborokat nem lehet egy kalap alá venni a klasszikus táborokkal: inkább egy kihelyezett ovis kaland, sokkal több olyan játékkal és foglalkozással, amikkel az oviban nem találkozik: állatos simogató, kézműveskedés új technikái, vizes játékok, sportfeladatok, tánc…

Közös építés a Lego táborban (Csemeteliget)

Különlegességek

A tematikus táborok, a tudományos vagy robotika, a sportegyesületek szaktáborai mellett olyan új és új lehetőségek is. Kibontakozhatnak a szakácssapkára vágyó leendő Michelin csillagos séfjelöltek; elsajátíthat a gyermek egy több ezer éves számolási technikát, a színpad vonzásának engedelmeskedve részt vehet egy drámatábor kellék- és jelmezkészítési fortélyokkal, vagy a mágikus varázstábor esetleg egy kis kalandozás a rejtélyek szigetén lehet vonzó program.

Ottalvós

Az iskolák is gyakran készülnek táborokkal: a Balaton közelsége vonzóvá teszik az Erzsébet táborokat, de egy rafting vagy evezős tábor kalandjait örök életükben emlegetni fogják. A sátras közös alvás, a szokatlan napirend, a nagy mennyiségű napi mozgás és adrenalin, a barátságpróbáló helyzetek…. vigyázat, függést okozhat!

A tábor első gondolatra egy hely, ahol biztonságban tudhatjuk gyermekeinket és még közben tanulnak is. De nemcsak a tévé előtti döglés helyetti opció. Egy kaland, mely barátságokat, esetleg szerelmeket, de mindenesetre sok újdonságot hozhat az életébe. Adjuk meg neki a lehetőséget, hogy kinyílhasson a világ. 

 

ADL - Debrecenimami

Fotók: Pixabay; Helen Doron Nyelviskola; Csemeteliget Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!