Jelenlegi hely

Aki megállította az időt a rajzaival

Nem voltam felkészülve a Vojtina Bábszínházba lépve arra a csodavilágra, mely fogadott. Igazi csodavilágba léptem, egy pillanatra megállt az idő körülöttem. Mintha én is átléptem volna Csodaországba.

A Színházi világnap bábjai és Rofusz Kinga rajzai között sétálva szinte lebegni kezd az idő és a valóság. A kiállított rajzok, bábelőadások díszletei, a gyerekkönyvek illusztrációi, a képkeretekből kilépő figurák megállítják az időt.

Csipkerózsika vagy Papageno alakja épp olyan volt, amilyennek én is álmodtam gyerekkoromban. De a régi mesék mellett a barátság vagy irigység időtlen fogalmai is könnyen megmagyarázhatóvá vállnak ábrázolásaiban.

Rofusz Kinga illusztrátor, látványtervező, animációs filmek alkotója. Tagja a Magyar Illusztrátorok Társaságának. Elnyerte Az Év Illusztrátora díjat 2010-ben. Eddig több mint 16 könyv született meg a közreműködésével.
Évek óta tervez bábelőadásokhoz bábokat, díszleteket is. A tárlaton a pécsi Bóbita, a szegedi Kövér Béla, a veszprémi Kabóca, a békéscsabai Napsugár Bábszínház bábjai is reprezentálják Kinga művészi sokszínűségét.

A kiállítás felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt szól: túl a rajzokon, bábokon, az olvasósarokban az alkotó által illusztrált könyvek között lehet válogatni, olvasgatni, és két filmje is megnézhető, a 2003-ban készült Arlequin és a 2009-es A sellő és a halász.

Rofusz Kinga kiállítását a Vojtina Bábszínházban érdemes családi programként beilleszteni áprilisi szabad hétvégéink egyikébe.
A „Földön lebegők, égen járók”  című kiállítás 2019. április 28-ig látogatható. (hétfő-péntek: 8-17 óráig, szombat-vasárnap: 9-12 óráig)


 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!