Jelenlegi hely

Szabadtéri strandok, horgásztavak - Hova megyünk pihenni nyáron?

Kezdődik a vakáció, nyit a Macsi Balcsi

A természetes vizekben strandolás rajongói örömmel hallják, hogy a Látóképi Tófürdő vagy népszerű nevén Macsi Balcsi műszaki rendbetétele már folyik és

június 17-től, a vakáció kezdetétől várja a strandolni vágyókat.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. által működtetett Látóképi Tófürdő vagy ismertebb nevén Macsi Balcsi a nyári szünet kezdetére komoly ráncfelvarráson esik át: medrét kitakarítják, a lejárókat lefestik, a tó közepén lévő napozó-stéget felújítják, a szociális helyiségeket kifestik és a játszótér, valamint a röplabdapálya talaját is frissítik.

A környékbeliek egyik legkedveltebb szabadtéri fürdőhelye, vize a Keleti-főcsatornából érkezik, így minősítése „kiváló minőségű”. A Tó hossza 250 m, mélysége 40 centimétertől a 2 méteres mélységig terjed, 2 ha a vízfelülete. A körülötte lévő 3 hektáros zöldterület pihenésre, játékra, sportolásra, bográcsozásra alkalmas.

Újdonságok a 2019-es szezonra: Idén büfével is bővül a szolgáltatás, sőt, vattacukorral, kukoricával, kürtőskaláccsal és más finomságokkal is. További kedvező változás, hogy 16 óra után ingyenes lesz a parkolás az autósoknak a fürdő előtt, a kerékpárral érkezőknek pedig ezen szolgáltatásért egyáltalán nem kell majd fizetniük.

Nyitvatartási információk itt elérhetőek.

Sokan szeretik a tóparti pihenést

Ha valaki nem ragaszkodik a fürdéshez, de kedveli a vízparti pihenést és horgászatot, több remek helyet is talál Debrecen közelében.

  • A Látóképi víztározó

 Kismacs közelében található. A tóban tilos fürödni, de mozgalmas horgászélettel rendelkezik.

  • A Hármashegyi-tó

szintén ideális a horgászoknak, havonta telepítik a halállományt, emellett Hármashegyalja homokbuckasora az Alföldi Kéktúra útvonal része. Biciklivel, autóval is felkereshető, de a legizgalmasabb talán Zsuzsi vonattal (a Zsuzsi vonat 2019-ben nem közlekedik felújítás miatt – a szerk. megjegyzése)

  • A Fancsikai tavat

 idén sem töltötték fel cikkünk elkészültéig, a benne található víz mennyisége sekély, saras-iszapos. Egy nagyobb kiránduláshoz, erdei túrára alkalmas lehet a környék.

  • A Vekeri-tó

A víz mélysége 1,2 - 2,1 méteres, ugyan fürdésre nem alkalmas, de remek helyszín egy kis horgászathoz, csónakázáshoz, tóparti főzéshez, sportoláshoz, családi délutánhoz. A kialakított főzőhelyek, fedett asztalok, a játszótér kellemes programot ígérnek. A parkoló közelében leharcolt, de takarított illemhely is található.

A megyében és Debrecenhez is közel egyre több magánkézben lévő horgásztó található komoly halállománnyal. Részletekről a horgasz.hu oldalon tájékozódhatnak a pecaőrültek.

A debreceni és Hajdú-Bihar megyei strandokról ITT találtok részletes összeállítást.

Szabadvízű strandok egy órányira Debrecentől

Ha már unod a helyi strandokat, de nem szeretne a család a kánikulában a Balatonig több száz kilométert zötyögni, egy órányi autózásra a Tisza-tó strandjait élvezhetik a kicsik és nagyok, csúzda és horgászőrültek.

A mesterségesen létrehozott Tisza-tó Kelet-Magyarország legnagyobb, Magyarország második legnagyobb tava. Egyedülálló ökoturisztikai paradicsom 127 négyzetkilométeres vízfelületével, páratlan természeti értékeivel és turisztikai kínálatával. 2019-ben befejezik a teljes túrakörhöz még hiányzó 9 kilométeres bicikliutat, így bezárul a bringás körgyűrű.

  • Sarudi Strand és Európa második legnagyobb vízijátszótere

Kezdjük rögtön a Tisza-tavi strandlistánkat egy újdonsággal! Európa második legnagyobb vízijátszótere épült fel Sarudon az Élményfalu – a Tisza-tó Kalandközpontja. Legújabb attrakciójuk egy különleges vízijátszótér - az Aquaglide. Ez a vízi élménypark egy 2400 négyzetméteres, több mint harminc elemből álló vidámpark, amelynek elemeit Amerikában tervezték. Különböző csúszdák, mászófal, felfújható akadályok, egyensúlyfejlesztő elemek, libikókák, ügyességi játékok. A vízi játszótér környezetében 160-260 centiméter a vízmélység, a játékokat pedig 110-210 centiméter magas vendégek használhatják csakis mentőmellény viselésével.  A sarudi strand vízi sportokra ideális, horgászoknak ajánlott, ha nem csak strandolni akar a család.

  • Abádszalók, Tisza-tó Strand

Az igazán mozgalmas üdülőhely: igazi strand hangulat, disco-k, koncertek, programok, a vízi sportok kavalkádja. A majdnem kilométeres strandon árnyas és napos részek váltják egymást, lassan mélyülő homokos öböllel. A strand és közeli parkolók is fizetősek.

  • Kisköre, Szabadvizű Strand és Kemping

Szintén mozgalmasabb strand: rengeteg parti és vízi sportolási lehetőségekkel, hétvégente programokkal, a Tisza tó vize itt van a legközelebb a folyóhoz, így szinte a Tiszában lehet hűsölni.

  • Poroszlói Szabadstrand

Lassan mélyülő vízzel, vízi sportlehetőségekkel, csónakkikötővel, étteremmel, kempinggel, izgalmas csónaktúrákkal a közeli Tisza-tavi Madárrezervátumba. A 400 méter hosszú plázson való napozás mellett vízisí, vízi banán, jet-ski, vízi bob, vízibicikli, kajak, óriás csúszda egyaránt mozgalmassá teheti a strandolást.

  • Tiszafüredi Szabadstrand

Lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vizű, a parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző, közeli csónakkikötők és kempingek.

  • Tiszanána-Dinnyéshát Szabadstrand

A Tisza-tó körüli strandok közül a legfiatalabb, közvetlenül az élő Tiszánál, természetesen vadregényes.

 

ADL - Debrecenimami

 

Forrás: tisza-to.com; trvzrt.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére