Jelenlegi hely

Ötszáz titkos vágy a sírós babától a focicsapatig

Új karácsonyi akciójával személyre szóló gyerekkívánságokat szeretne teljesíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat egész évi adományozási akciói mellett karácsony tájékán még többet tesz a rászorulókért: a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a cipős dobozokba csomagolt játék- és édességgyűjtés, a Nyilas Misi Pakk az elmúlt években egyre ismertebbé vált.

Idén először a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével szeretnék a személyre szabott kívánságokat is teljesíteni. Céljuk, hogy igazi karácsonyt teremtve a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak. Az adománygyűjtés december 6-ig tart, mellyel ötszáz rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát szeretnék valóra váltani.

Hogyan lehet részt venni az ajándékozásban?

Az alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol a gyerekek titkos vágyai megtalálhatóak. A bakancs és baba mellett van, aki távirányítós autót, van ki háziállatot, zenélő ékszerdobozt, sakk-készletet vagy kedvenc focicsapatával kapcsolatban szeretne valamit. Az adományozók maguk választhatják ki, hogy melyik kívánságot szeretnék teljesíteni. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába (4029 Debrecen Leány utca 2.) lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton.

Az adományokat az MRSZ munkatársai közvetlenül a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet. Megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valaki nem tudja megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is segíthet. Az összegyűlt összegből a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista és a program részletes leírása  ITT található meg.

Azzal, hogy részt veszel a programban, tulajdonképpen 2 ajándékot adsz. Egyet a gyermeknek, egyet pedig a szülőknek. Ugyanis azzal, hogy a gyerkőc anyukája, apukája, hozzá legközelebb álló adhatja át a karácsonyi csomagot, számukra visszaadjuk az ajándékozás örömét és méltóságát.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!