Jelenlegi hely

Ötszáz titkos vágy a sírós babától a focicsapatig

Új karácsonyi akciójával személyre szóló gyerekkívánságokat szeretne teljesíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat egész évi adományozási akciói mellett karácsony tájékán még többet tesz a rászorulókért: a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a cipős dobozokba csomagolt játék- és édességgyűjtés, a Nyilas Misi Pakk az elmúlt években egyre ismertebbé vált.

Idén először a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével szeretnék a személyre szabott kívánságokat is teljesíteni. Céljuk, hogy igazi karácsonyt teremtve a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak. Az adománygyűjtés december 6-ig tart, mellyel ötszáz rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát szeretnék valóra váltani.

Hogyan lehet részt venni az ajándékozásban?

Az alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol a gyerekek titkos vágyai megtalálhatóak. A bakancs és baba mellett van, aki távirányítós autót, van ki háziállatot, zenélő ékszerdobozt, sakk-készletet vagy kedvenc focicsapatával kapcsolatban szeretne valamit. Az adományozók maguk választhatják ki, hogy melyik kívánságot szeretnék teljesíteni. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába (4029 Debrecen Leány utca 2.) lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton.

Az adományokat az MRSZ munkatársai közvetlenül a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet. Megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valaki nem tudja megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is segíthet. Az összegyűlt összegből a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista és a program részletes leírása  ITT található meg.

Azzal, hogy részt veszel a programban, tulajdonképpen 2 ajándékot adsz. Egyet a gyermeknek, egyet pedig a szülőknek. Ugyanis azzal, hogy a gyerkőc anyukája, apukája, hozzá legközelebb álló adhatja át a karácsonyi csomagot, számukra visszaadjuk az ajándékozás örömét és méltóságát.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére