Jelenlegi hely

Melyiket válasszam? Bemutató órák a Különóra választón

A Különóra választó bemutató órái betekintést engednek különböző műhelyek és mozgásformák világába: tánc, jóga, önvédelem, taiji... Lehetőség lesz a szakemberekkel beszélgetni, kérdezni.

Célunk, hogy az előadások iránt érdeklődő gyerekek és szüleik testközelből is megismerkedjenek az iskolák pedagógusaival, és ott tanuló gyerekekkel.

Előadóink rövid ismertetői segítenek a döntésben, melyik foglalkozás megfelelő a gyermeknek.

A Különóra választó bemutató órái 2019-ben:

14.10-14.30 Pendula Fejlesztő Műhely

Mozgásfejlesztés gyermekjógával

14.40-15.00 Eskrima Debrecen

Megelőzés, verbális önvédelem

15.10-15.30 Taiji Debrecen

Fájdalomcsillapítás és a gyógyulás felgyorsításának kínai módszerei

15.40-16.00 Helen Doron Debrecen Nyelviskola

Szülői tájékoztató: A korai nyelvtanulástól a nyelvvizsgáig

16.10-16.30 Lehetsz Király!

Bemutató óra: MINDIG kell egy BARÁT!

16.40-17.50 Túl az Óperencián gyermekfoglalkozások

Bemutató órák: Harcművészet - Néptánc - Társastánc

Ismertető az előadókról és az előadások témáiról:

Pendula Fejlesztő Műhely: Mozgásfejlesztés gyermekjógával

A Pendula Fejlesztő Műhelyben felkészült szakemberek, gyógypedagógusok, pszichológus, tanító, gyermekjóga oktató várják a gyermekeket csoportos és egyéni formában is.
A mai gyermekek életmódja nagymértékben mozgásszegény. Ennek az életmódnak köszönhetően sok olyan gyermekkel találkozunk, akinek magatartása, figyelme, mozgása, önbizalma gyenge, esetleg idegrendszere éretlen. A jógaórák gyakorlataival a gyermekek játékos módon, természetesen fejlődnek.

Pendula Fejlesztő Műhelyben segítséget adnak, ha

  • gyermekénél fejlődési elmaradást tapasztal;
  • beszédfejlődése késik, kommunikációja eltérően alakul, autisztikus tüneteket mutat;
  • ha szeretné, hogy felkészülten kezdhesse meg gyermeke az iskolai tanulmányait;
  • ha nehezen halad az olvasás, írás, számolás elsajátításában

Előadó: Szentpéteri-Tóth Judit, gyógypedagógus
Előadás időpontja: 14.10-14.30

Eskrima Önvédelem: Megelőzés, verbális önvédelem, plusz az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb önvédelmi technika

Az előadáson megtanulhatjuk, hogyan ismerjük fel és kerüljük el a veszélyes helyzeteket, valamint hogy tudjuk úgymond "kibeszélni magunkat". Emellett elsajátíthatunk egy egyszerű, de igazán hatékony önvédelmi technikát. Az előadás ajánlott mind felnőttek, mind gyermekek számára.

Előadó: Dankó Ferenc mester, 7x világbajnok
Előadás időpontja: 14.40-15.00

Zhineng Chikung & Taiji Debrecen: A gyors fájdalomcsillapítás és a gyógyulás felgyorsításának kínai módszerei

Az előadáson megismerhetjük a Kínából származó Zhineng Chikung & Taiji hasznos és hatékony módszereit, melyekkel gyorsabban csillapíthatjuk a fájdalmakat, vagy felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Könnyen elsajátíthatjuk, és könnyen alkalmazhatjuk mindennapjainkban mind Önmagunk, mind gyermekünk megsegítésére.

Előadó: Dankó Ferenc vezető-tanár, okleveles természetgyógyász
Előadás időpontja: 15.10-15.30

Helen Doron Nyelviskola: Szülői tájékoztató: A korai nyelvtanulástól a nyelvvizsgáig

Anyaként és nyelvtanárként is többszörösen is megtapasztaltam ma már két tinédzser fiam nevelése közben, hogy milyen a gyerekekkel nyelvet tanulni kora kiskoruktól. A legérdekesebb, amit elmondhatok, hogy a két fiam, akik iskolám tanulói 10 éve, 16 évesen felsőfokú nyelvvizsgára készülnek. Nem emlékeznek arra, hogy volt olyan, hogy nem beszéltek angolul. Nyelvi sikereikhez nem kellett más, csak időben elkezdeni a nyelvtanulást a megfelelő helyen a megfelelő módszerrel. Különösebb erőfeszítések és komoly szókincstanulás, nyelvtanozás nélkül jutottak el erre a szintre. Előadásom során erről szeretnék tájékoztatást adni a résztvevőknek, hogyan érhetjük el ezt az eredményt. Milyen esélyek vannak a közoktatásban, miben hatékonyabb a mi módszerünk. Miért fontos időben, legkésőbb ovis korban elkezdeni az angol tanulást.

Előadó: Sőrés Gabriella, a Helen Doron Nyelviskola vezetője
Előadás időpontja: 15.40-16.00

Lehetsz Király!: MINDIG kell egy BARÁT!

A pingvinek egy furcsa népség: csendesek és fekete- fehér kiskosztümjükben kimondottan visszafogottnak tűnnek. 3 dolog, amit tanulhatunk tőlük:

1. Jól választani barátot magunknak

2. A barátunkhoz jól ragaszkodni

3.Vele felszabadultan, önfeledten játszani!

Előadó: Vilmányi Nóra
Az előadás időpontja: 16.10-16.30 

Túl az Óperencián gyerekfoglalkozások: Harcművészeti, Néptánc és Társastánc bemutatók

Harcművészet 

Foglalkozásaink során keleti harcművészetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Célunk, hogy a fiatalok kialakíthassák az önismeret, önuralom, önbizalom, céltudatosság erényeit, mindezt egyfajta felelősségteljes, egymást kölcsönösen tisztelő, egészséges életmódot preferáló értékrend mellett.

Előadó: Farkas Tamás többszörös Kung Fu világ- és európa- bajnok

Néptánc 

A foglalkozás célja, hogy a gyermekek minél szélesebb körű betekintést nyerjenek a magyar népi kultúra világába; megismerhessék táncainkat, énekeinket és az ide kapcsolódó ünnepköröket, hagyományokat. A magyar néptánc tanulása fejleszti a gyermekek mozgását, kreativitását. A közösségben folytatott tánc elősegíti a szociális képességek fejlődését és egy nyitottabb gondolkodásmód kialakulását. A magyar néptánc jelentős részben páros táncokból áll, így azt is megtanulhatják, hogy az ifjú legények és leányok hogyan bánjanak illedelmesen egymással.

Előadók: Lakatos Anna, Pártos Csongor. Gyerekkoruk óta aktív tagjai a Hajdú Néptánc Együttesnek és a Debreceni Népi Együttesnek. Sok éves tanítási tapasztalattal rendelkeznek.

Társastánc

A zene és a mozgás együttes örömének megélése által indul táncnak minden porcikánk gyermeki  természetességgel. Ezt a minden gyermekben megbújó táncost szeretnénk felébreszteni. Sok felnőttnek gondot okoz a tánc. Még gyerekként megszerzett alapokra egész életünkben hálával tekintünk vissza.

Előadó: Vastag Fruzsina Henrietta pszichológiai végzettséggel rendelkező, sok éves társastánc múlttal rendelkező oktató.
Az előadások időpontja: 16.40-17.50

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!