Jelenlegi hely

Micsoda hét következik, debreceni gyerekek!

Augusztus 12-én veszi kezdetét - a 48. Debreceni Virágkarnevállal egy időben - a Galiba Gyermekfesztivál, amely augusztus 20-ig várja a családokat a Békás-tó környékén, azaz a Lurkó Ligetben, illetve a Debreceni Állatkert és Vidámpark területén.

Az eseménnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Széles Diána, Debrecen alpolgármestere örömmel mondta el, hogy a 2012-ben útjára indult Galiba Gyermekfesztivál a virágkarneváli felvonulás igazi kistestvére lett. A rendezvényt azért hívták annak idején életre, hogy a helyi óvodások, iskolások, tánccsapatok, civil szervezetek gyermekcsoportjai is belekóstolhassanak a karneválozás örömeibe, saját kiskocsikkal felvonulva. Megjegyezte: évek óta növekszik a programsorozat sikere, s nincs olyan alapfokú intézmény, amely ne indult volna már a Debreceni Virágkarnevál „utánpótlás nevelésében”. Idén ötvenen jelentkeztek a Galibára, ebből hét óvoda, kilenc általános iskola, a többi pedig civil szervezet vagy cég.

Idén: Ludas Matyi kerestetik!

Széles Diána felhívta a figyelmet arra is, hogy minden évnek van valamilyen különlegessége, hogy a Virágkarnevál mindig megújuló rendezvény legyen. Idén ennek szellemében "Ludas Matyi hasonmásversenyt" rendeznek:  három kategóriában (1. lurkó: kis legény, pelyhedző bajusz nélkül; 2. suhanc: nagy legény, pelyhedző bajusszal; 3. senior: bajuszos) várják a jelentkezőket - fiúkat és lányokat egyaránt.

Közel száz gyerekprogram bő egy hét alatt

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője, a Virágkarnevál főszervezője szerint a Galiba Gyermekfesztivál programjai soha nem voltak még ennyire változatosak. Kilenc napon keresztül, augusztus 12 és 20. között a Nagyerdőn, a Békás-tó környékén családi programok, koncertek, bábos és gólyalábas utcaszínházi előadások lesznek. Az érdeklődők részt vehetnek például honfoglalás kori íjászaton, 9 napon keresztül kipróbálhatják a „ka2al” [kazal] gyerekpályát, de lesz bagolysimogató, MRSZ-trambulin, „virágörökség” az Angyalligettel, „Hortobágy házhoz jön”, Játékfarm, KreDenc-kuckó.
Azt is bejelentette, hogy

augusztus 18-án egész napos Galiba-színpad vár mindenkit az ingyenesen nyitva tartó Vidámparkban. 

17 órától a Stadion északi rendezvényterétől indul a Galiba-kiskocsik felvonulása, amely az egykor Ludas Matyi nevét viselő Vidámparkba érkezik. Itt az Eszter-lánc mesezenekar az állatkerti állatokról, többek közt Dáriuszról, a debreceni születésű kistigrisről is énekel.

Idén is hívogatják a legkisebbeket is

A kisbabás családokat a felvirágozott babakocsik felvonulására is várják – mondta el Oláh Viktor a Hajdú-Bihar Megyei Család- Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője, a babakocsis felvonulás szervezője. A tavalyi évben már körülbelül 35 család vett részt a nem mindennapi látványt nyújtó programon.

Ebben az évben augusztus 14-ig várják a regisztrációkat, jelentkezéseket, s az első 25 családot a Karneváléjre szóló családi belépővel is megjutalmazzák a szervezők.

Indul a szafari expressz!

A sajtótájékoztatón bemutatták a nyár legnagyobb újdonságát is: a szafari vonatot - amely összekapcsolja az állatkertet a vidámparkkal - augusztus 7-től már birtokba is vehették a gyerekek. „Ez történelmi nap számunkra, hiszen ez az első olyan játék, ami az állatkert területén valósult meg, és ami által igyekszünk a fizikai határokat is bővíteni, illetve egységesíteni a két intézményt” – mondta el Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezetője. „Igyekeztünk egy olyan játékelemet választani, ami illik ahhoz az állatkerti főbejáratnál lévő térhez, amit szerettünk volna megújítani. Bízom benne, hogy a látogatóink nagy szeretettel fogják ezt birtokba venni és ígérhetem, hogy lesznek még attrakcióink ebben az évben” – zárta gondolatait az intézményvezető.

Augusztus 7-től kezdve  minden nap 19 óráig lehet felülni a járműre: a Szafari kisvonaton Afrika állatvilágát megidéző tematikus, mesebeli figurákkal - így többek között oroszlánnal, zsiráffal, zebrával - utazhatnak együtt kicsik és nagyok az állatkerti dísztó körüli megújított tér fenyves környezetében.

 

A GALIBA GYERMEKFESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJAI IDE KATTINTVA TALÁLHATÓK!

Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán.

Cikk forrás és fotók: kolcseykozpont.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!