Jelenlegi hely

Megújult iskolai szűrési programok Debrecenben - új helyen!

Új egészségügyi központot adott át október 11-én Debrecen városa az egyetemmel és támogatókkal összefogva, hogy az eddig szétszórtan, az iskolaorvosi ellátás keretében megvalósult egészségügyi szűrést mostantól koncentráltan, megfelelő szakemberháttérrel és infrastruktúrával tudják megvalósítani.

Új egészségügyi központot adott át október 11-én Debrecen városa az egyetemmel és támogatókkal összefogva 45 millió forintból. A korábban iskolaként funkcionáló épület egy részét alakították át egészségügyi központtá. Az átalakítást követően a városrész lakosai közösségi munkával szépítették a kertet és az épületet körülvevő kerítést.

A város legfőbb célja, hogy az eddig szétszórtan, az iskolaorvosi ellátás keretében megvalósult egészségügyi szűrést mostantól koncentráltan, megfelelő szakemberháttérrel és infrastruktúrával tudják megvalósítani. Ezentúl nem csak koncentráltabban lehet elvégezni a szűréseket, hanem olyan vizsgálatokra is lesz lehetőség, amelyeket az iskolaorvosi rendelőkben eddig nem tudtak megvalósítani.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központján (DEKK) belül működő Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) 2019. július 1-től vette át a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat, köztük a teljes iskola-egészségügyi ellátást, az ügyeleti rendszer megszervezését valamint az Egészségfejlesztési Irodát. Ez utóbbi szintén a megújult központban kapott helyet.
A Debreceni Egyetem egészségügyi koordinációért felelős kancellárhelyettese szeptember 1-től Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az intézettől azt is remélik, hogy megtanítja a gyermekeknek megőrizni legnagyobb értéküket, az egészségüket. Az egyetem keretein belül ezt megfelelő módszertannal és háttérrel tudják megtenni.

Hogyan érint ez minket, szülőket és gyermekeinket?

A Pósa utca 1. alatt található épületben október 14-ével kezdődnek meg a vizsgálatok.


Az iskoláskorú gyermekek kétévente, szervezett módon - esetleg buszos szállítás segítségével - vesznek részt az egész napos vizsgálatokon, valamint itt zajlanak majd a fogászati szűrések is, ami országosan egyedülállóvá teszi a szűrőprogramot. A fiataloknak egészségnevelési, életmód-tanácsadási és drogprevenciós előadásokat is tartanak majd.
Naponta körülbelül száz gyermeket várnak majd a kötelező szűrési vizsgálatokra, vérnyomást, vércukorszintet, és testzsír százalékot is mérnek, szemészeti szűrésre is sor kerül, de ajándék EKG és kardiológiai kivizsgálásra is sort keríthenek ugyanazon a helyszínen.

ADL - Debrecenimami

Forrás, képek: Sajtóiroda - unideb.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére