Jelenlegi hely

Családi váró a Nagyállomáson

Kicsiny anyai szívem mindig örül, ha gyerekszemmel nézve változtatnak az arra lehetőséget kapók, például egy nagy állami vállalat. A Nagyállomás új családi várója is egy ilyen. Sok-sok kellene még az országba, és nem csak a vasút, de a buszállomásokra is.

A MÁV „50 megújuló állomás” elnevezésű komplex karbantartási programban  karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítása történik.
A legöbb állomás, 40 Hajdú-Bihar megyei, a legjelentősebb változásokon Debrecen állomás esett át.


 

A Nagyállomáson megújult a mosdó, mely a szemközti oldalra költözött, és szeptemberben megnyílt egy családi váróterem is, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli.

Az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak, az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják, várótermi padokat helyeztek ki, növényeket ültettek, valamint interaktív mini kiállítást rendeztek be, hogy még komfortosabbá tegyék a várakozási időt.

A karbantartási programban elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése (padok, hulladékgyűjtő, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők), a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók is, több esetben az önkormányzatokkal közösen újítva az állomások környezetét.

Családi váró: nagy ötlet a kis utasoknak

A MÁV Zrt. az ötletet elsődlegesen a nyíregyházi vasútállomáson már évek óta működő családi váró sikeréből merítette. 

A családi váróteremben különféle játékok – plüssök, babák, állatfigurák, kisautók, társasjátékok –, könyvek, ismeretterjesztő magazinok várják a gyerekeket, de színezhetnek, rajzolhatnak – akár a falra felszerelt táblára is, vagy épp a babzsákban pihenhetnek.
A várótermen belül egy gyerekmosdót is kialakítottak, benne pelenkázóval, valamint elhelyeztek egy monitort is, melyen figyelhetik a szülők a vonatok érkezését és indulását.

 

„A debreceni utascsarnokban és váróteremben elvégzett karbantartásokat a MÁV Zrt. saját üzemeltetői forrásából biztosította, a munkálatok főként saját munkaerővel valósultak meg. A debreceni vasútállomáson 2019-ben elvégzett valamennyi karbantartási feladat összességében 20 millió forintból és 800 munkaóra felhasználásával készült el” – közölte a társaság.

Forrás, képek: MÁV Facebook oldala, Dehir.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!