Jelenlegi hely

A Mihály-napi vásárban is menthetsz életet

Azt tudjuk, hogy a Mihály-napi vásár kínálatában szinte minden megtalálható, amit el lehet képzelni. Így senkit nem fog meglepni, hogy ezúttal is véradókamion várja az önkénteseket az októberi vásár ideje alatt.

A jelentkezők kényelmes, légkondicionált helyiségben adhatnak vért, míg a kamion mellett vérnyomás-méréssel és egyéb szűrésekkel élhetnek a látogatók. A családosoknak sem kell aggódni, míg a felnőttek vért adnak, gyermekmegőrzőben játszhatnak a kisebbek, és ajándékba ingyenes arcfestést kaphatnak.

A Magyar Vöröskereszt kamionja a Böszörményi út és Békessy Béla utcai kereszteződésben állomásozik, szombaton 9.00 – től, vasárnap 10.00 órától 17.30-ig várja mindkét napon a véradókat.

„Mozduljunk együtt az önkéntes véradásért!”

Interaktív flashmobbal szeretnék megszólítani a donorokat és a vásár vendégeit a vöröskeresztes szervezők október 5-én, szombaton 11 órától a kamion előtt. A vidám akció célja az egészségnevelés és a véradás fontosságára való figyelem felkeltése.

Aki szeretne vért adni, ne felejtse otthon a regisztrációhoz TAJ-kártyáját, személyi azonosítóját, lakcímkártyáját. Vért adhat bárki, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65-öt, súlya pedig nagyobb 50 kilogrammnál. A szervezők kérik, hogy a donorok étkezzenek a napszaknak megfelelően és fogyasszanak sok folyadékot.
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!