Jelenlegi hely

Megnyílt Debrecen új színháza, az oDEon

Az új életet kapott Agrár moziban szerda este megnyitott színház egy izgalmas kulturális helyszínnel gazdagította a várost és az országot is, és ezzel a színházrajongó közönséget.

A Páholy Lakásszínház alapítói köszönhetően a színház iránti fanatizmusuknak és közönségükkel való különleges kapcsolatuknak évek óta egyedi, a megszokottnál intimebb közeget teremtve kitűnő előadásokat mutattak meg Debrecennek. Ezt az egyedi légkört szeretnék most az új oDEon színházban is megvalósítani. A ZeneTheatrum és az egyetem új együttműködésének eredményeként, Odeon-ZeneTheatrum néven a Debreceni Egyetem zenés színházaként vették birtokba az épületet szeptember 25--én este.

A Böszörményi úti Campus területén a megújult Agrár mozi egy körülbelül 300 férőhelyes színházteremmé alakulva adott helyet szerda este az első előadásnak. A Nézőművészeti Kft. fergeteges EztRád darabja méltó színházavató volt. Az est igazán bővelkedett a mágikus számokban: az épület 55 éves, a szervező pár, Végh Veronika és férje Csáki Szabolcs szerencseszáma az 5-ös, a DEAC idén 100 éves, és a Nézőművészeti Kft. is idén ünnepli 10. születésnapját.

A játék előtt a közönséget a Páholy és a ZeneTheatrum igazgatója, Végh Veronika, valamint a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán köszöntötte. Felidézték, mennyi álom, történet és emlék született az 1964-ben átadott moziterem padsorai között.

A nyitóelőadás darabját színészei, Mucsi Zoltán, Molnár Gusztáv, Katona László, Kovács Krisztián, Parti Nóra és Scherer Péter, ki egyben a darab rendezője is, az utóbbi évek aktualitásaiból szőtték össze rengeteg humorral és zenével. Dragomán György, Háy János, Tasnádi István és Vinnai András modern írásrészletei váltak a darab szövegévé, míg a dalok és zene a szereplők művei.

Az előadás végén az előadók és szervezők a közönséget és az estét közös beszélgetéssel, emeletes tortával ünnepelték meg. 

Ilyen különleges energiák között indulni egy új színháznak igazán jó jel, sok-sok boldog új évadot kívánunk még!

 

ADL - Debrecenimami

Képek: Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!