Jelenlegi hely

Nyúlpásztor és Csizmadia, akik megküzdöttek a boldogságért

Próbáltál már egy zsáknyi nyulat összeterelni egy mezőn? És alkudozni a Szélkirállyal? Mi ismerünk két személyt, akik már megpróbálták. Szerinted sikerült nekik? A Vojtina új darabjából kiderül.

A Vojtina Bábszínház darabválasztásaiban előszeretettel nyúl a magyar népmese olykor méltatlanul elfeledett kincseihez, ahogy „A Csizmadia, a Szélkirály és a Nyúlpásztor esete” című bábelőadásunkban is tették.

Két magyar kevésbé ismert népmeséből készült új, minden generációt megnevettető előadásuk. A klasszikus kesztyűbábok izgalmas látvány és formavilággal a főszereplői a meséknek, melyeket már négy éves kortól ajánlanak közönségüknek. De nem csak a kicsik, a felnőttek is igazán jót tudnak szórakozni a humoros jeleneteken.

A próbatételt kiálló szegénylegény szeretné elnyerni a királylány kezét és a birodalom felét. Ehhez nem is kell mást csinálnia, mint összetartani egy seregnyi nyulat. De ki tud összeterelve tartani egy zsáknyi, ugribugri nyulat?

A szegény Csizmadia vékájából a Szélkirály kifújta a lisztet, ezért megkeresi, hogy kárpótolja. De jól tudja-e kezelni a nem várt ajándékokat a szegény ember?

A mesék formálta gyermeki lélek akaratlanul is olyan példákkal gazdagodik, mely utat mutathat neki később, más erőt próbáló helyzetekben. Baditz Dávid, Hajdú Péter, Hell Krisztina, Mercs Máté Péter, Nagy Mónika és Reschofsky György előadása megmutatja kicsi és nagy nézőinek a kitartás, a leleményesség fontosságát, a hirtelen jött gazdagság kétségeit és ember- és értékpróbáló helyzeteit, mindezt humoros formában.

Ha pedig nem bírsz várni az előadásig, olvassátok el a családdal a "A Nyúlpásztor" és "A Csizmadia és a Szélkirály" című meséket.

ADL - Debrecenimami

Fotó: vojtinababszinhaz.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!