Jelenlegi hely

Jön a Kutatók éjszakája Debrecenben is!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, de egyre több programot kínálnak a gyerekeknek és az idősebb korosztálynak is.

A programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy minden korosztály a gyerekektől a felnőttekig megtalálja a neki érdekes lehetőségeket. Debrecenben is megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdik le a nehézségeket.

Látványos fizikai, biológiai kísérletek, logikai játékok, robotok – többek között ilyen, sok szülő számára rejtélyes dolgok várják a gyerekeket – akik nagyon is tudják, miről van szó. Az Egyetem különböző tanszékein, az Agórában és még sok más helyszínen is lesznek ingyenes programok a Kutatók Éjszakáján Debrecenben, szeptember 27-28-án.

A pénteken induló eseménysorozat egyes workshopjain minden olyat megmutatnak a szakemberek a gyerekeknek, amitől a 21. század digitális világa izgalmas számukra.

Lesznek Logika-Ügyesség-Kitartás fejlesztő foglalkozások, lehet majd kísérletezni, mindent megtudhattok növényekről, állatokról, mikroszkópikus lényekről, készíthettek, megtudhatjátok hogyan hat ránk a virtuális valóság vagy épp a mesterséges intelligenciájának köszönhetően betekintést nyerhetünk a vezetés élményébe. 

A Kutatók Éjszakája programsorozat nemcsak előadásokkal, hanem elsősorban interaktív programokkal várja az érdeklődőket, azt szeretnék, ha a látogatók aktív részesei lennének a kísérleteknek.

Lehetetlen felsorolni a programokat, hiszen 104 programmal várják a látogatókat idén, ITT MEGTALÁLJÁTOK AZ ÖSSZESET!

Nincs belépőjegy, minden program ingyenesen látogatható. Bizonyos programokra azonban előzetes regisztráció szükséges pl. egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadó képessége miatt. A regisztráció szeptember 26-án, éjfélkor lezárul!
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!