Jelenlegi hely

Megkezdte új évadát a Vojtina Bábszínház

A nagyközönség előtt a kapuk augusztus 27-én nyílnak meg.

Fotó: Vojtina Bábszínház

Augusztus 23-án, szerdán tartotta meg a debreceni Vojtina Bábszínház sajtótájékoztatóval egybekötött évadnyitó társulati ülését. Az eseményen Asbóth Anikó igazgató, és Láposi Terka igazgatóhelyettes beszéltek a jövő évad terveiről.

Asbóth Anikó beszédét rövid nyári beszámolóval kezdte, amelyből megtudtuk, hogy a bábszínház több fesztivál résztvevője volt, s hogy saját és a közönség nagy örömére a virágkarneváli héten többször is játszottak a Nagyerdőn. A szabadtéri szereplések pedig még nem fejeződtek be, hiszen augusztus 27-én, vasárnap Idesüss a figurásra! évadnyitó napjukra várják a családokat a Nagytemplom mögötti Emlékkertbe. (Részletesen a programokról ITT.)

Az évad első bemutatója az Arany János-emlékév jegyében a Jóka ördöge lesz. Még több, a nagy költőhöz kapcsolódó előadás is lesz az évadban: a Nagyidai cigányok c. előadással Gál Tamás érkezik az ősz folyamán a Vojtinába, és A fülemüle című Arany-mese kapcsán is készül egy produkció.

További bemutatók az évadban

Óvodásoknak: Jóka ördögeSzóló szőlő, mosolygó alma, csengő barackA virágot lépő lány

Iskolásoknak: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, Mágyika, avagy az ördögök könyve, Madarak voltunk

Fontos kiállításokra készülnek

A bábszínház több fontos kiállítást is rendez, illetve társszervező is lesz az idei évadban - mondta el Láposi Terka igazgatóhelyettes, aki a bábszínház kiállítási programjának vezetője is. Nagyszabású, rendhagyó kiállítás szervezésében vesznek részt a MODEM-mel, a Déri Múzeummal és a Csokonai Színházzal együttműködve: Blattner Géza halálának 50 évfordulója alkalmából - aki Debrecen szülötteként a századelő Párizsának jelentős avangard képzőművésze volt és  munkássága nyomán több bábszínház is létesült a francia fővárosban - nyílik a MODEM falai közt az interaktív kiállítást, amelyhez különböző programok is kapcsolódnak majd. A kiállítással egy időben tervezik megnyitni a Kemény-családhoz kötődő, újabb relikviákat bemutató kiállítást is a bábszínház kiállítóterében.

Megvalósulhat a bábmúzeum

A sajtótájékoztató végén Asbóth Anikó örömmel erősítette meg a hírt: a kormány forrást szavazott meg a hosszú évek óta dédelgetett tervre: a Vojtina Bábszínház feletti épületben egy bábmúzeum valósul meg, amelyben végre méltó helyre kerülhetnek Kemény Henrik és a Kemény-Korngut család báb- és kultúrtörténeti jelentőségű hagyatékai.

Forrás: Debrecenimami

Fotó: Vojtina Bábszínház

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!