Jelenlegi hely

LÉTfontosságú hely nyílt Debrecenben

Felvállaltan közösségként működnek.

Egyedülálló intézmény nyitotta meg kapuit nemrégiben Debrecenben: az Életpszichológia Tanácsadó Központban egy helyen találhatjuk meg azokat a szakembereket, akik a családi lét pszichológiai vonatkozású nehézségeiben tudnak segítséget nyújtani. A belvárosban található központ azonban sokkal több, mint egy „rendelőintézet”, mert felvállaltan közösségként működik.

Az itt tevékenykedő szakemberek egymáshoz hasonló szemléletben, akár egymás munkáját kiegészítve igyekeznek támogatni a hozzájuk tanácsért, segítségért fordulókat. Pszichológiai nehézségek megoldása – lelki egyensúly megtartása; egyéni terápia – csoportos foglalkozások: mindezekre kínál lehetőséget az ÉletpszichológiaTanácsadó Központ.

Bemutatkozik a Életpszichológia Tanácsadó Központ

Szeretettel várják a hozzájuk fordulókat az Életpszichológia -Nap utcai - Tanácsadó Központban a gyermekvállalás, a várandósság, a szülésre készülődés és a szülővé válás kérdéseivel és nehézségeivel kapcsolatban. Céljuk még a családok életében kialakuló lehetséges problémákkal, párkapcsolati, gyereknevelési, a gyermekek fejlődésével és viselkedésével kapcsolatos nehézségekkel való megküzdés támogatása. A felnőtt lét nehézségeivel, problémáival és azok megoldásával is foglalkoznak.

Amit nyújtanak:

– Pszichológiai tanácsadás gyermekeknek és felnőtteknek

– Szülőkonzultáció

– Családterápia, párterápia

– Egyéni és csoportos szülésfelkészítés

– Egyéni és csoportos szülésélmény feldolgozás

– Születés élmény munka

– Autogén tréning, relaxáció gyermekeknek és felnőtteknek

– Meseterápia gyermekeknek és felnőtteknek

– Képességfelmérés gyermekeknek

– TSMT torna gyermekeknek

– Személyiségfejlesztés

– Életvezetési készségek fejlesztése

– Önismereti munka

– Szomatodráma

– Haptonómia

– Képzési – képződési lehetőségek

 

Cím és elérhetőségek: 

Debrecen Nap utca 5.

http://facebook.com/eletpszichologia

Email: eletpszichologia@gmail.com

Debrecen belvárosában a Nap utcán komoly szakmai háttérrel rendelkező szakemberek várják a hozzájuk fordulókat.

Szakemberek:

Ferenczi Beáta: pszichológus, családterapeuta, dúla - pszichológiai tanácsadás gyermekeknek és felnőtteknek, szülésfelkészítés és szülésélmény feldolgozás egyéni és csoportos formában, pár és családterápia beaferenczi@gmail.com
"Ferenczi Beának hívnak. 1991-ben végeztem pszichológia szakon Debrecenben. A végzést követően a Pszichológia Intézetben kaptam oktatói állást. Hat év tanítás után gyermekekkel és családokkal foglalkozó pszichológus lettem. Előbb családterapeuta, majd klinikai gyermek szakpszichológusi címet szereztem, jelenleg transzperszonális terapeuta képzésen veszek részt. Pszichológusként dolgoztam egyénekkel, családokkal és csoportokkal egyaránt. Közben született három gyönyörű kislányom, ők most 18, 16 és 6 évesek. A várandósságaim és szüléseim kapcsán autodidakta módon szívtam magamba a gyakorlati és elméleti tudnivalókat a várandóssággal, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban, egyre inkább érezve azt, hogy ez az a terep, amivel elmélyülten is szeretnék foglalkozni. Találkozásomat a szüléstámogató dúlasággal és a perinatális pszichológiával sorsfordító erejűnek érzem. Ez az a terület, ahol egyszerre dolgozhatok felnőttekkel, gyerekekkel, egyénekkel, párokkal, családokkal, valamint egységes egészként közelíthetek fizikai-testi, lelki-érzelmi és kapcsolati vonatkozású jelenségekhez, kérdésekhez, problémákhoz. A dúlaszemlélet tükrözi saját hitvallásomat is a segítés kapcsán. A támogatás során a másik fél egyéni igényeihez, szükségleteihez igazodva abban segíteni, hogy felfedezze alkotó-teremtő erejét, átélje a fejlődés és a változás gazdagító élményét, és megtalálja saját megoldásait. Jelenleg egyéni vállalkozó pszichológusként dolgozom Debrecenben, anyaságra vágyó nőkkel, várandós kismamákkal és szülésre készülődő párokkal, babákkal és édesanyjukkal, illetve nőkkel, akik nehezen élték meg a szülésüket és segítséget kérnek a szülésélmény feldolgozásához, vagy a szülővé válás nehézségei miatt fordulnak szakemberhez. Egyre több pár és család kér támogatást az életciklus váltásból származó konfliktusaik, problémáik kapcsán. Gyermekpszichológusként a hozzám forduló gyerekekkel és szüleikkel folytatott munkában is hangsúlyozottabban foglalkozom a magzati időszak és a születés történéseivel, élményeivel. A magzati lét, a születés, a várandósság és a szülés életünk meghatározó időszakai, az átélt élményeink alapjaiban határozhatják meg mindennapi létezésünket. A születés védelme, támogatása az élet védelmét és támogatását jelenti számomra."

 

Balogh Zsuzsa: mesepedagógus – meseterápiás csoport gyermekeknek és felnőtteknek E-mail: bezseke3@gmail.com
Balogh Zsuzsa vagyok, Hajdúszoboszlón születtem és azóta is ebben a színes, változatos városban élek családommal. Végzettségemet tekintve középiskolai magyartanár vagyok. Öt évet tanítottam a helyi gimnáziumban, amit három lányom születése szakított meg. Egykor az irodalmat választottam, mert gyerekkorom óta nagy hatással volt rám a szépirodalom: elvarázsolt, kimozdított, áthangolt. 
Gyermekeim növekedése során az esti mesélések alkalmával figyeltem fel arra, hogy a mese is valami ilyen hatást vált ki belőlem, a gyermekeimet pedig valósággal elbűvöli. Mit tud a mese, amitől ennyire jól működik gyermeknél és felnőttnél egyaránt? Mi történik velünk, amikor évezredek során csiszolódott történeteket hallunk? Mi az a sárkány? Hol van az Operenciás tenger? Jöttek és jöttek a kérdések, kerestem a válaszokat és közben lehorgonyoztam a mesék mellett. 
Találtam helyet pedagógusként a meséknek, megismerkedtem Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás Módszerével, mely kiváló segítség abban, hogy kis- vagy nagyobb csoportban merüljünk el egy mese világában úgy, hogy közben befelé tudjunk figyelni, észrevétlenül tudjunk beszélni érzéseinkről, vagy tevékenység segítségével formába tudjuk önteni őket. A csoportfoglalkozások élményközpontúak, nagy szerepe van a közösség megtartó erejének, ezért kiválóan alkalmas iskolába lépő gyermekek számára, de jó lehetőség az iskolakezdők és szorongók számára is a megnyílásra, erőgyűjtésre. 
Hiszem, hogy a mesék minden korosztály számára olyan kincset hordoznak, amit manapság, a praktikum világában a logikus gondolkodás törvényei szerint nem is tudunk tetten érni, csak a hiányát érezzük.

 

Gyenge Krisztina: védőnő, TSMT terapeuta - TSMT torna gyermekeknek
Gyenge Krisztina vagyok, védőnő, TSMT terapeuta 2002-ben végeztem az Egészségügyi Főiskolán, azóta dolgozok körzeti védőnőként. Szeretem a munkámat, megtiszteltetésnek érzem, hogy a családoknak e kiemelt életszakaszban adhatok tanácsot, segíthetek, mellettük állhatok. Hiszen várandósság, születés, család születése, szoptatás ideje meghatározó és emlékezetes mindenki életében. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gyerekek fejlődését születésüktől fogva nyomon követhetem. Tapasztalom, hogy a várandósság ideje és a koragyermekkor a későbbi életévekre döntő hatással bír. Ezért nagyon fontos, ami ekkor történik, hiszen ezek az élmények bevésődnek. Igyekszek minél több személyre szabott információt, tanácsot adni a szülőknek a gyermekneveléshez az optimális testi, lelki fejlődés érdekében. 2010 óta foglalkozok a védőnői munkám mellett kiemelten az eltérő szenzomotoros fejlődésű gyerekkel a TSMT módszerével. Nagyon szeretem ezt a módszert, jó hatású izomtónus eloszlási zavarban, mozgásfejlődés rendellenességeinél, beszédfejlődés elakadásánál, bizonyos magatartási problémáknál, mint hiperaktivitás, figyelemzavar, autisztikus tünetek. A gyerekek 3 hónapos korától 7-8 éves koráig alkalmas az idegrendszer érésének felgyorsításához. Előzetes bejelentkezés: gyenge.krisztina@gmail.com

 

Márta Szilvia: pszichológus, családterapeuta - egyéni pszichológiai tanácsadás gyermekeknek és felnőtteknek, párterápia
Márta Szilvia vagyok, 2000-ben végeztem - az akkor még – Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán pszichológia és pszichológia szakos tanár szakon. 2007-ben a SOTE-n szakvizsgáztam, mint klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus. Az évek alatt a gyermekvédelem, az oktatás, valamint a nevelési tanácsadás területén a problémák széles skálájával találkozhattam. Munkám során fontosnak tartom a mentálhigiénés szemlélet hangsúlyozását. Célom a hozzám fordulók – legyen szó, akár kicsikről, akár nagyokról – megbillent lelki egyensúlyának helyreállítása, megőrzése. Igyekszem elsősorban a kliensek erősségeire építeni, melyek segítségével együtt megtalálhatjuk a nehézségekből kivezető utat. A gyermekekkel folytatott munkám, szemléletem - a szakmai tapasztalatokon túl - befolyásolja mindaz, amit a személyes életteremben, a saját kisgyermekeim által – róluk és saját magamról - tanulok. Munkám alapvető építő köve – a felnőttekkel, szülőkkel, és a gyermekekkel való kapcsolatban egyaránt - az empátia és a bizalom, melyek talaján lehetővé válik a védett kapcsolatban való új utak, viselkedésminták, lehetőségek kidolgozása. A Nap utcán gyermekek és felnőtteknek biztosítok egyéni tanácsadási lehetőséget. Előzetes bejelentkezés: szilvi.marta@gmail.com

 

Dr. Nótin Ágnes: pszichológus - egyéni pszichológiai tanácsadás, autogén tréning, relaxáció csoportos formában gyermekeknek és felnőtteknek agnesnotin@yahoo.co.uk
Nótin Ágnes vagyok, pszichológus, egyéni és csoportos tanácsadással foglalkozom. Elsősorban relaxációs technikákkal, ezen belül is az autogén tréning módszerével dolgozom. A megélt stressz- és feszültségek kezelése elengedhetetlen a belső egyensúlyunk fenntartása érdekében, ebben segít az ellazulás és a tudatos jelenlét megtapasztalása. Szakmai érdeklődésem egyik iránya a szorongás-és stressz oldás, amelyhez kapcsolódóan korábban gyerekek és pedagógusok számára szervezett csoportokat, illetve egyéni konzultációkat tartottam. Úgy látom, hogy a saját érzéseinkkel és testi élményeinkkel való találkozás nagyban hozzájárul önmagunk megértéséhez, és a nehézségeink elengedéséhez. Ezen túl más szemléletmódok és módszerek megtapasztalására is nyitott vagyok, amelyek helyet kapnak a munkámban. Saját élményű folyamataim során kitüntetett szerepet kapnak a tánc-és mozgásterápia, illetve a hellingeri alapon működő család-és személyiségállítás. Az egészségünk megőrzéséhez, az emberi létünk teljes megéléséhez nagyban hozzájárul testi-lelki szintű kapcsolódás önmagunkkal és másokkal.A Nap utcán egyéni tanácsadás illetve gyermek és felnőtt relaxációs csoport keretében találkozhatnak velem a hozzám fordulók.

 

Rácz-Vermes Petra: pszichológus – egyéni pszichológiai tanácsadás vpetra04@gmail.com
Rácz-Vermes Petra vagyok, pszichológus diplomámat 2010-ben szereztem meg. Az egyetem befejezése után a Kenézy Kórház rehabilitációs osztályán kezdtem el dolgozni, amivel párhuzamosan elkezdtem a klinikai szakpszichológus képzést is. Egy év után kisebb kitérő következett, 2012-ben született meg a kislányom, 2014-ben pedig a kisfiam. Mind élettapasztalat, mind önismeret szempontjából rengeteget adott ez az időszak is. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződöm család- és párterapeutának.

 

Rákos Piroska: pszichológus - egyéni pszichológiai tanácsadás, személyiségfejlesztés, képességmérés rakos.piroska@gmail.com
Rákos Piroska vagyok; hivatásomat tekintve pszichológus. Szeretem az életet, az embereket, a rendet, a tiszta helyzeteket, az őszinte- egyenes kommunikációt. Végzettségem pedagógiai szakpszichológus, pszichológus, angol szakfordító. Egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen, és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem. 2002 óta fő állásban pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom többféle munkakört ellátva: nevelési tanácsadás, szakértői tevékenység, óvodapszichológia, iskolapszichológia, pályaválasztási tanácsadás. Amióta édesanya lettem nagyon érdekelnek a várandósság, szülés, születés, perinatális örömök és veszteségek, családdá formálódás területei is. 
Életünk során gyermekként és felnőttként is gyakran találkozunk akadályokkal, amin át lehet és át is kell jutni. Ezek az élethelyzetek, amikor a korábban jól működő dolgok nem úgy jönnek össze, vagy sorozatosan ugyanazok a nehéz helyzetek bukkannak elő. Ilyenkor jól jön a professzionális segítség, ami eredményes megoldással szolgálhat, mivel a miértekre és főleg a hogyanokra is fény derül. Szaktudásommal ehhez kívánok hozzájárulni azzal a szándékkal, hogy aki hozzám fordul képes legyen felfedezni az adott nehézségben rejlő lehetőségeket, megoldja azt és mindezt a tudást és képességet beépítse személyiségébe, hogy azután megerősödve, ügyesebben és boldogabban haladhasson tovább a saját útján.
Milyen témákban forduljon hozzám: komplex képességmérés felnőtteknek, gyerekeknek ; krízishelyzeteken átsegítés; saját rajzok elemzése ; kamaszkori viharok csendesítése; önismeret segítése, önbizalom fejlesztése ; egyéni tanácsadás: szülőknek , gyermekeknek, kamaszoknak, felnőtteknek

 

Mosolygó Tamás: pszichológus – egyéni pszichológiai tanácsadás gyermekeknek és felnőtteknek mosolygo.tomi@gmail.com
Mosolygó Tamás vagyok, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus. 2011-ben egészségpszichológusként diplomáztam a Debreceni Egyetemen, 2016-ban pedig ugyanitt szakvizsgáztam. 2011 óta pszichológusként dolgozok a helyi pedagógiai szakszolgálatnál, ahol a szakértői vizsgálatok és a nevelési tanácsadás területén látom el feladataimat. 
Az "Életpszichológia" Nap utcai Tanácsadó Központban minden korosztály fogadása mellett főként kiskamaszok és serdülők, illetve családjaik jelentkezését várom egyéni tanácsadásra. Igyekszem olyan gyerekeknek és szüleiknek segíteni, akik nehezebben találnak utat ezeknek a viharos életszakaszoknak az útvesztőjében, és ennek következtében valamilyen szorongással, önbizalomhiánnyal, családi krízissel, tanulási vagy koncentrációs nehézséggel, beilleszkedési gondokkal, tartósan alacsonyan fekvő hangulattal, szervi ok nélküli testi tünettel, valamint alvás- vagy táplálkozási problémával küzdenek.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!