Jelenlegi hely

Büszkeség: két kiváló debrecenire is szavazhatunk

Hosszú évek óta dolgoznak a kismamákért, gyerekekért, családokért. 

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital tavasszal hirdette meg a Kopp‑Skrabski-díjat. A díjjal céljuk felhívni a figyelmet azokra az egyénekre és közösen dolgozó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását, a kívánt gyermekek megszületését támogatják.

A családokért és gyermekekért dolgoznak

A  jelölési időszakban bárki javaslatot tehetett a pénzjutalommal járó díjak odaítélésére, a beérkezett jelöléseket a Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma bírálta el. „Azért is tartjuk fontosnak ezt díjat, mert a különböző emberi kultúrák egyik legfontosabb közös – egyetemes – tulajdonsága, hogy mindegyik alapja a család. És nagyon fontos az is, hogy a vágyott gyerekek megszülethessenek – hiszen az emberek kultúráról, eszméktől és hovatartozástól függetlenül szoktak gyermekekre vágyni.” – mondta el Purebl György, a zsűri elnöke. Az egyéni jelöltek és a jelölt házaspárok kiválasztásáról Engler Ágnes, a zsűri másik elnöke a következőket tette hozzá: „A mozgalom alapítóiról elnevezett díjat olyan személyek kaphatják, akik hozzájuk hasonlóan évtizedeken át példamutató, hiteles tevékenységet folytattak a kívánt gyermekek megszületéséért, a családok boldogulásáért, a nemzet lelki egészségéért. A zsűrinek nehéz dolga volt, amikor is a számos jelöltből ki kellett választania a döntőbe kerülő tíz személyt és öt házaspárt, hiszen mindannyian önzetlen munkát végeznek mások boldogulása érdekében.”

Két kiváló debreceni is a jelöltek között van

A 10 díjazásra érdemes személy, illetve házaspár közül egy‑egy közönségdíjban is részesül; közöttük két debreceni szakember is van.

Dr. Szeverényi Péter

szülész-nőgyógyász, a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke

Fotó: mta.hu

A családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik első alakja, 25 éve központi szervező figurája. Az együttszülések egyik első kezdeményezője. A családközpontú szülészet meghonosítása érdekében több mint 100 tudományos cikket közölt, számos előadást tartott, konferenciát szervezett. 25 évig a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság alapító titkára volt, 2009 óta pedig a társaság elnöke.

Tatár Marianna

főszervező, Születés Hete sorozat

Fotó: Marcipán Fotó

A babavárással, a szüléssel, a kisgyermekneveléssel kapcsolatban számos tevékenységet végez. Kismama és baba-mama jógát oktat, ennek keretében igazi közösséget kovácsol a kismamákból. A mamami.hu fórum anyukájaként és a születés hete rendezvénysorozat debreceni főszervezőjeként hozzájárul többek között a háborítatlan szülés, a kötődő nevelés, a terhesség és gyereknevelés pszichológiai kérdéseinek témáiban a (leendő) édesanyák támogatásához.

Szavazzunk a debreceni jelöltekre!

A közönségszavazás 2017. augusztus 10-én indult és szeptember 5-ig tart.

A szavazatok leadására a http://www.haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon van lehetőség.

Az egyéni jelöltekre és a házaspárokra egy-egy szavazat adható le.

Forrás: http://www.haromkiralyfi.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!