Jelenlegi hely

Egyre több a beteg Debrecenben, új ellátóhelyet kellett nyitni

Változás a Klinikai Központ COVID-ellátásában, új ellátóhelyet kellett nyitni, olyan sok az új beteg.

A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek növekvő száma miatt megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ újabb épületét a Klinikai Központ Nagyerdei Campusán.

A járóbetegeket arra kérik, hogy a fertőzésre utaló tüneteikkel továbbra is a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztályát (4043 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.) keressék fel.

A betegek száma folyamatosan emelkedik, ezért változott a COVID-ellátás a Klinikai Központban.

A Nagyerdei Campuson, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika épületében (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.) megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ 2-es részlegét, ahol a fekvőbetegek ellátására intenzív- és általános osztályt is kialakítottak.

A Klinikai Központ vezetése arra kéri a tisztelt Betegeket,

hogy koronavírus fertőzésre utaló légúti tünetek (például: köhögés, légszomj) továbbá láz, a szag- és ízérzés zavara esetén továbbra is a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztályát keressék fel, illetve súlyosbodó tünetek esetén értesítsék háziorvosukat, illetve a mentőszolgálatot.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a betegek ne várjanak, ha gyanús tüneteket észlelnek, ilyenkor azonnal forduljanak szakemberhez, mivel koronavírus fertőzés esetén állapotuk akár órák alatt is rosszabbodhat.

A növekvő betegszám miatt a nem légúti betegek ellátását végző Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján szigorították az előszűrést. Minden érkező beteget alaposan kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. A fertőzésgyanús betegeknél gyorstesztet végeznek, és pozitív eredmény esetén a beteget elkülönítik, majd a Kenézy Gyula Campusra szállítják.

Az intézkedéseket a romló járványadatok tették szükségessé. A betegek között egyre több a fiatal, és folyamatosan nő a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló koronavírus-fertőzöttek aránya.

Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke arra kéri a debrecenieket, hogy aki még nem regisztrált védőoltásra, tegye meg minél hamarabb, mert csak a megelőzés tudja biztosítani a járvány hatékony kezelését.

Változások a járó- és fekvőbeteg ellátásában

A koronavírus-járványhelyzet romlása miatt 2021. március 9-től a Debreceni Egyetem Klinikai Központban megváltozik a járó- és fekvőbeteg ellátás rendje. 
Minden heveny tünetekkel bíró, sürgősségi kivizsgálást, ellátást igénylő beteget soron kívül fogadnak.
Az onkológiai betegellátás zavartalanul folytatódik.
A halasztható ellátások tekintetében azonban a szakrendelések és a vizsgálatokra korábban előjegyzést adó szervezeti egységek új időpontról  értesítik majd a betegeket. 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetése számít a betegek és hozzátartozóik együttműködésére, megértésüket és türelmüket kéri.

Forrás: Unideb Sajtóiroda - CzA

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére