Jelenlegi hely

9 dolog, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt fagyasztóládát rendelsz

Mielőtt kosárba teszed a legolcsóbb fagyasztóládát, olvasd el ezt a bejegyzést, hogy biztosan olyan modellt rendelj, amely nemcsak megfelel az igényeidnek, de például be is fér abba a helyiségbe, ahol tárolni fogod.

Próbálj meg figyelni minden apró részletre, hiszen egy minőségi fagyasztóláda egy hosszú távú befektetésnek minősül, így semmiképp se kapkodd el a vásárlást.

Külső méret (cm)

Menj be abba a helyiségbe, ahol tárolni fogod a fagyasztóládát, és mérd le, hogy mekkora helyed van. Így már legalább tudni fogod, hogy mekkora méretű modellek között lesz érdemes keresgélned.

Belső kapacitás (liter)

A mostani fagyasztóládák már sokkal vastagabbak, mint amiket például 20 évvel ezelőtt gyártottak. Emiatt lehet, hogy egy ugyanakkorát fogsz kiválasztani külső méret alapján, mint amilyen a régi volt, viszont a belső kapacitása kisebb lesz.

Energiabeosztás

Ennek a Liebherr fagyasztóládának például a lehető legjobb, azaz A+++ energiabeosztása van, amely ennek a modellnek az esetében azt jelenti, hogy évente körülbelül 175 kwh-át fogyaszt.

 

Lehet fűtetlen garázsban vagy kint tárolni?

Mivel egy aránylag nagy háztartási gépről van szó, így sokan a fagyasztóládájukat a garázsban tárolják. Viszont itt érdemes megnézni azt, hogy fagyásbiztos-e a készülék vagy sem. Ez azért fontos, mert a garázsban télen gyakran lehet nulla fok alatt a hőmérséklet, amit nem minden elektronikai berendezés tud elviselni.

Milyen a belső elosztása? Van benne kosár?

Ha hozzászoktál már ahhoz, hogy van a fagyasztóládában néhány kosár, amelyekbe az apróbb dolgokat tudod tenni, akkor érdemes lehet erre a részletre is odafigyelned, hogy ne a kiszállítás után szembesülj azzal, hogy még egy aprócska polc sincsen kialakítva a fagyasztóládában.

Van benne belső világítás?

Ez azoknak fontos, akik sötét helyen tartják majd a fagyasztóládájukat. Alapvetően ki lehet bírni belső világítás nélkül, de a téli időszakban nagyon hálás leszel magadnak, ha olyan modellt választasz, amelynek van beépített világítása, hogy mindig lásd, mit veszel ki belőle vagy teszel bele.

Jelez a fagyasztóláda, ha nyitva felejted?

Ez főképp azokban a háztartásokban fontos, ahol gyerekek vannak, hiszen ha nyáron rájárnak a jégkrémre, s nem csukják vissza rendesen a láda tetejét, akkor bizony sok értékes élelmiszer melegedik majd fel és romlik meg a nyári hőségben.

Ez egyben idegesítő is lehet, ha hosszadalmasan szoktál pakolászni, hiszen egy idő után elkezd majd pittyegni a gép, hogy emlékeztessen, hogy becsukd a tetejét. Gondold át, hogy mit szeretnél.

Hogy kell leolvasztani?

Sokat könnyítesz a helyzeteden azzal, ha olyan fagyasztóládát rendelsz, amelyet egyszerűen lehet leolvasztani. A legtöbb modellnek van egy belső és egy külső dugója, amit ki kell csavarozni, s a külső alá egy tálat tenni, hogy abba csordogáljon a víz.

Van a fogantyún zár?

Ha nyílt helyen tárolod majd a fagyasztóládát, fontos, hogy legyen rajta zár, mert így el tudod zárni a nem kívánatos látogatók elől a felhalmozott élelmiszereidet.

Ez akkor is jó döntés, ha kicsik a gyerekeid és nem szeretnéd, hogy bármilyen baleset érje őket, ha esetleg a fagyasztóláda közelében játszanak.

Szponzorált tartalom

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére