Jelenlegi hely

Konténer könyvtár nyílt a Belvárosban

A világon egyedülálló konténer könyvtár hétfőtől szombatig, heti hat nap várja a könyvekért rajongókat, és most ismerkedőket, beiratkozókat egyaránt. A könyvek mellett több könyvtári szolgáltatást is kínál a wifitől a kényelmes olvasási lehetőségig, programokig.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár egyedülálló kezdeményezésként Magyarországon egy mini konténer könyvtárat hozott létre Debrecen belvárosában. Innovatív elgondolásuk példa lehet más magyar és európai városoknak is.

Az attraktív konténer könyvtár célja hogy

kapocsként szolgáljon a könyvtárak, kulturális terek szempontjából ellátatlan városrészek és a Méliusz könyvtárhálózata között.

Egy figyelemre méltó, szerethető dinamikus minikönyvtár: létrehozói nem szeretnék telezsúfolni könyvtári dokumentumokkal, hanem konkrét igényekhez igazodik a Méliusz Könyvtár gyűjteményéből válogatva.

Tervük, hogy közösségi térként is beépüljön a köztudatba: 10-15 fős csoportoknak szóló gyerekfoglalkozásokat, író-olvasó találkozókat, vetítéseket, olvasóköröket szervezve, de akár minitárlatoknak adnának helyet valamint a városban megszervezésre kerülő kulturális programokhoz szervesen kapcsolódnának a könyvtári szolgáltatással.

A mobil könyvtár egyszerre nyújt kényelmes olvasási lehetőséget, pár száz könyvtári dokumentum kihelyezésére teret, wifiszolgáltatást, IKR eszközök és könyvtári adatbázisok elérését.

A konténer könyvtár helyszíne: 2020. augusztus 3 - 20. között megtalálható az Ady parkban; következő állomása a Szabó Lőrinc és az Akadémia utca sarka lesz.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A Vágatlan május elnevezésű, még 2019-ben Angliából indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére