Jelenlegi hely

Megnyílt Debrecen új színháza, az oDEon

Az új életet kapott Agrár moziban szerda este megnyitott színház egy izgalmas kulturális helyszínnel gazdagította a várost és az országot is, és ezzel a színházrajongó közönséget.

A Páholy Lakásszínház alapítói köszönhetően a színház iránti fanatizmusuknak és közönségükkel való különleges kapcsolatuknak évek óta egyedi, a megszokottnál intimebb közeget teremtve kitűnő előadásokat mutattak meg Debrecennek. Ezt az egyedi légkört szeretnék most az új oDEon színházban is megvalósítani. A ZeneTheatrum és az egyetem új együttműködésének eredményeként, Odeon-ZeneTheatrum néven a Debreceni Egyetem zenés színházaként vették birtokba az épületet szeptember 25--én este.

A Böszörményi úti Campus területén a megújult Agrár mozi egy körülbelül 300 férőhelyes színházteremmé alakulva adott helyet szerda este az első előadásnak. A Nézőművészeti Kft. fergeteges EztRád darabja méltó színházavató volt. Az est igazán bővelkedett a mágikus számokban: az épület 55 éves, a szervező pár, Végh Veronika és férje Csáki Szabolcs szerencseszáma az 5-ös, a DEAC idén 100 éves, és a Nézőművészeti Kft. is idén ünnepli 10. születésnapját.

A játék előtt a közönséget a Páholy és a ZeneTheatrum igazgatója, Végh Veronika, valamint a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán köszöntötte. Felidézték, mennyi álom, történet és emlék született az 1964-ben átadott moziterem padsorai között.

A nyitóelőadás darabját színészei, Mucsi Zoltán, Molnár Gusztáv, Katona László, Kovács Krisztián, Parti Nóra és Scherer Péter, ki egyben a darab rendezője is, az utóbbi évek aktualitásaiból szőtték össze rengeteg humorral és zenével. Dragomán György, Háy János, Tasnádi István és Vinnai András modern írásrészletei váltak a darab szövegévé, míg a dalok és zene a szereplők művei.

Az előadás végén az előadók és szervezők a közönséget és az estét közös beszélgetéssel, emeletes tortával ünnepelték meg. 

Ilyen különleges energiák között indulni egy új színháznak igazán jó jel, sok-sok boldog új évadot kívánunk még!

 

ADL - Debrecenimami

Képek: Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére