Jelenlegi hely

Megújul a Tócóskerti piac nyár végére

Végre teljesül a tócóskertiek régi vágya, és leromlott állapotú szabadtéri piacot egy korszerű vásártér váltja majd fel a Holló László sétányon. 

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert európai uniós támogatási forrásokból. A kivitelezési munkálatok 2018 első negyedévében kezdődnek, és a tervezettek szerint 2018 ősz végére befejeződnek. A nyertes kivitelező az Épkerservice Zrt. A zöldmezős beruházással kiváltásra kerül a jelenleg Holló László sétányon lévő kirakodó vásár.

Alapvető szempont volt a piac tömegének kialakításánál a környezettel, sétánnyal való harmonikus kapcsolat.

Tervezet szerint 68 db új árusító asztal kerül telepítésre, és 4 db üzlethelyiség is létesül. Ezen felül a szükséges kiszolgáló helyiségek és szociális helyiségek kerülnek kialakításra mint pl. piacfelügyeleti iroda, raktár, vizesblokk. A piac biztonságos működése érdekében kamerarendszert telepítenek, valamint éjszakára a piac területe zárható lesz. A gazdaságos üzemeltetés érdekében napelemes rendszer kerül beépítésre.

Az épület akadálymentes megközelítése és az épületen belül az akadálymentes közlekedés biztosított lesz, valamint akadálymentes parkoló és vizesblokk is létesül.

A fejlesztés eredményeképpen a jelenleg nem megfelelő környezetben működő piac, kulturált, a mai kor igényeit kielégítő, a jogszabályoknak megfelelő környezetben üzemelhet.

Fotó: uft.hu, dehir.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A Vágatlan május elnevezésű, még 2019-ben Angliából indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére