Jelenlegi hely

Túrák a téli Debrecenben és környékén

A téli időszak, a havas táj és a hideg különleges hangulatot ad a természetnek. Rövid időszak ez, érdemes meglesni egy-egy téli túrán a körülöttünk élő növények, állatok, az erdő és a pusta téli arcát. Összegyűjtöttük Nektek az izgalmas téli túraprogramokat.

A debreceni Nagyerdő madarai ilyen hidegben sem tétlenkednek. A fák lombjainak védelme nélkül viszont sokkal többet láthatunk belőlük. Például egy, a ragadozómadarak fészkének feltérképezésére indított túrán. Január 22-i hétvégén indulás 10 órakor Pallagról. Részletek ITT.

Váradi Zoltánt nem kell bemutatni Debrecen természetszerető közönségének. Január 15-i, szombati túráján az ő és Lenner Ádám, a Tiszatáj Közalapítvány menedzserének szakvezetésével a Nagyerdő téli titkairől hallhatunk. Részletek ITT.

Varga Edit természepedagógus egyedi, vezetett túráin A Természet Iskolájában nem csak az állatok, a téli erdő életéről tanulhatunk. Edit ismeri a növények titkait is, és szívesen meg is mutatja, szerinte is fűben-fában van az orvosság. Facebook csoportjához csatlakozva sok-sok túráját megismerhetitek. Január 15-én a 

a "homoki kéttűs" erdei fenyők erdejébe

, egy Tündökl Tűlevelek túrára invitál.

A Hortobágyi Nemzeti Park több helyszínen is kínál téli programokat január-február hónapokban: séták a tanösvényeken, Állatpark, a Madárkórház, a Ménes, a Vadaspark télen is látogatható. A részleteket ITT tudod elolvasni.

Forrás

Vannak olyan állatok, ragadozómadarak, akiket télen sokkal jobban meg lehet figyelni. Ilyen kitűnő alkalom aHortobágyi Nemzeti park szervezett túrája például egy bagolyles.

Forrás

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére