Jelenlegi hely

Tudományvásár szeptember 16-tól Debrecenben

Be tudunk-e ütni egy szöget a fába egy banán segítségével? Lehet-e biciklivel muzsikálni? Hogyan lesz egy üvegasztalból elektro-akusztikus hangszer? Mire használható egy robotkar?

Sok-sok kérdés, melyre a tudomány és az Agóra Tudományos Élményközpont segítségével kaphatunk választ a 2. Tudományvásár-on 2021. szeptember 16-17-e között.

Idén ősszel immáron második alkalommal ismét a belvárosba, a Dósa nádor térre költözik az Agóra Tudományos Élményközpont. A Tudományvásár elnevezésű kétnapos rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak a kutatás-fejlesztésben és tudományos tevékenységben élenjáró helyi intézményekkel, különleges interaktív eszközöket próbálhatnak ki, miközben egy színpadon izgalmas kísérleti bemutatókat és előadásokat nézhetnek meg.

A rendezvény látogatása ingyenes.

Programok a színpadon

Mindkét nap az Agóra leglátványosabb kísérleti bemutatói, a Lufimóka, a Fagyos kísérletek vagy a legnépszerűbbek, mint a Robotikabemutató lesz.

Fagyos kísérletek
Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a mágnesek repülni kezdenek, sőt az elektromos áram is összezavarodik. A látványos kísérleti bemutató alatt megtudhatjuk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!

Robotikabemutató
Találkoztál már humanoid robottal? Simogattál már robotkutyát? A bemutatón megtudhatjuk, hogy milyen feladatok, mutatványok végrehajtására képesek ezek a bonyolult felépítésű eszközök, és milyen szerepük lehet a mindennapjainkban.

Lehetőségek az IT világában – avagy van élet a kódíráson túl
Melyek a legjelentősebb technológiai irányzatok 2021-ben? Hogyan befolyásolják ezek a trendek észrevétlenül a mindennapjainkat? Az előadáson ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Till Zoltántól, az EPAM munkatársától, aki az IT és a programozás világába is elkalauzolja az érdeklődőket.

Lufimóka
Egy léggömböt nem nehéz kipukkasztani. Vagy mégis? A kísérleti bemutató során a lufi kap hideget, meleget, hegyeset és nehezet, miközben különböző fizikai jelenségeket figyelhetünk meg az elkerülhetetlen durranások közepette.

Kezes-lábas játszóház
A mérnökcsapat különleges, egyedileg fejlesztett, emberi erővel hajtott szerkezetei nem csupán szórakoztatóak, de demonstrációs és szemléletformáló eszköznek is kiválóak. A vállalkozó kedvű érdeklődők a Tudományvásáron négy különböző, kerékpárból átalakított masinát próbálhatnak ki.

Kiállító partnerek: EPAM, NI, Schaeffler Debrecen, Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar, Magnitúdó Csillagászati Egyesület Debrecen, DigITér Debrecen Digitális Élményközpont

ADL - Debrecenimami

Forrás: agoradebrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére