Jelenlegi hely

Te mit kívánnál, ha lenne három kívánságod? Új előadás új helyen a régi Vojtinával

Új előadásra készül a Vojtina Bábszínház az új helyén. A mese nem is olyan messze, a Tisza világában játszódik, szerepel benne egy halacska, három kívánság, a nagyravágyó feleség... na melyik mese lehet, kitaláljátok?

Új előadás új helyen

November 20-án, vasárnap 10.00 órakor mutatja be közönségének új előadását,  A halász meg a nagyravágyó felesége címmel a Vojtina Bábszínház a Kossuth utca 1. szám alatt található épület Szabó Magda Pódiumtermében.

A produkció alkotói a Tisza világába helyezték a halászról és annak kapzsi feleségéről szóló népmesét, melynek látványvilága nagyon izgalmas, és garantáltan lebilincseli majd az érdeklődőket.

Az előadás próbafolyamata nagy kihívást rejtett magában, ugyanis a munkafolyamatokkal párhuzamban kellett a Kossuth utcai épületbe költöztetni a produkciót.
Ennek eredményeképpen ezzel a bemutatóval fogja felavatni az új játszóhelyét a Vojtina Bábszínház.

Te mit kívánnál, ha lenne három kívánságod?

Halász Péter és a felesége egy Tisza menti kis faluban tengetik a mindennapjaikat egy szem fiuk társaságában. Halász Péter halászatból tartja el a családját, de a fogás napról napra szerényebb – Halászék adóssága viszont egyre nagyobb. Egy nap Halász Péter egy partra vetődött halacskát talál a folyóparton. Megsajnálja és visszadobja őt a vízbe. A habokból kisvártatva a Halkirály emelkedik ki, és jótettéért megjutalmazza Pétert három kívánsággal. A halász családja anyagi biztonságát kéri a Halkirálytól, de amikor Péter felesége megneszeli, hogy maradt még kettő kívánságuk, ennél jóval többet akar…

A halász meg a felesége izgalmas történet az emberi mohóságról és telhetetlenségről. Széles körben ismert és közkedvelt mese, többek között olyan neves írók dolgozták fel korábban, mint a Grimm testvérek vagy Alekszandr Szergejevics Puskin.

A Vojtina Bábszínház előadása magyarországi környezetbe helyezi a történetet, felhívva a figyelmet a magyarországi folyóvizek pusztulására.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Interjú (részlet): https://www.vojtinababszinhaz.hu/hir/alkotoi-interju-a-halasz-meg-a-nagyravagyo-felesege

,,Magát a történetet a Tisza világába helyeztük, és a legnagyobb kérdés az volt, hogy hogyan jelenítjük meg annak pusztulását. Az ötlet pedig az volt, hogy a teljes fényesség jelenti azt, hogy minden rendben van, majd a fények ritkulása mutatja meg azt, hogy mi emberek az ipari halászattal tönkretesszük a folyót, és annak élővilágát. A fények tehát szépen lassan, a folyó szennyezésével együtt elsötétülnek. Konkrétan elvesszük a fényeket a folyóból, és a természetből.”

(Markó Róbert, az előadás rendezője, interjúrészlet)

Állatbarátságok - Új előadás a Játszószínházban

Aki a játszószínházba látogat el ezen a vasárnapon, szintén újdonsült előadást láthat, hiszen az előző héten bemutatott Állatbarátságok című kamarajátékot tekintheti meg. 

Ennek az előadásnak az érdekessége, hogy népmeséink állatfiguráiból, az ő történeteikből áll össze a produkció szövegvilága, de olyan szabadságot enged meg a kisgyermekeknek, melynek megélésére egy hagyományos szerkezetű mesében nincs mindig lehetőség.

Az előadás lazasága, kötetlensége, játékossága a képek, a hangok és a mozgáselemek izgalmas együttesével alakul ki.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére