Jelenlegi hely

Sziget-kék és Varázserdő, megújul a Nagyerdő

Pagonyból Sziget-kék, Varázserdő, megújuló Vidámpark.. csak pár kulcsszó az idei év nagy terveiből.

Komoly, család- és gyerekbarát változásokat tapasztal majd, aki a Nagyerdőbe indul majd a nyáron pihenni, játszani a gyerekkel. A 2021-es év debreceni fejlesztési terveit ismertette a költségvetésről szóló beszámolójában a város vezetése.

Pagonyból Sziget-kék

Az év legnagyobb beruházásainak egyike a Nagyerdőn található Ötholdas Pagony játszótér tematikus játszóparkká való átépítése. Új neve "Sziget-kék"  Szabó Magda szívmelengető meseregénye alapján. A terület a történet inspirálta új arculatot, új játszóelemeket kap. Jó hír hogy a bővülés mellet a fejlesztések után egész évben használható lesz.

Az Ötholdas Pagony 2019-ben - Forrás: Debrecenimami

Varázserdő

Az Aquaticum bővítése mellett a a strand előtti sétány kibővítése is tervben van. Az úgynevezett Varázserdő projekttel szeretnék a a Nagyerdő parkerdei részét élényekkel gazdagítani, és még szervesebb részévé tenni a városnak, a turizmusnak. A bebarangolásához kiindulópontként a II. János Pál pápa teret szánták. Erre a térre nyílik majd a tervek szerint a Nagyerdei Kultúrpark – az állatkert és a vidámpark – új bejárata is.

Felnő a Vidámpark

A debreceni az ország egyetlen állandó vidámparkja, így  fejlesztése országos szinten fontos, a Kormány  jelentős összeggel támogatja. A kultúrpark fejlesztésének keretein belül az infrastruktúra felújításán, a terület növelésén kívül a vidámparki elemek korszerűsítése, újakkal való bővítése is szerepel.

A Vidámpark dodzsem autói komoly történeti értékkel bírnak, felújításuk a város szívügye volt

Sport a Nagyerdőn

A meglévő régi nagyerdei tréningpálya – a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételével, minimális beavatkozással – megújul és fából készült tornaelemekkel bővül az aktív sportolásra szolgáló, Pallagig tartó 6 kilométeres szakaszon. Egy másik erdőrészen egy 2,5 kilométeres, inkább sétára, túrára alkalmat adó szakaszon az erdei ismeretterjesztést szolgáló elemek kapnak majd helyet.

ADL - Debrecenimami

Forrás: debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére