Jelenlegi hely

Megnyitott a Vojtina, indul az ősz és a bábszínházi szezon!

Augusztus 24-én, csütörtökön megnyitotta új, 2023/2024-es évadát a Vojtina Bábszínház. Ez lesz a 30. év, hogy a város hivatásos bábszínházként tevékenykedik.

A továbbiakban is 2 épületben, a Kálvin téri székházban, valamint az előző évad májusában átvett Kossuth utcai épületben, azaz 4 játszóhely folynak majd az előadások, programok.

Előadások, tervek és felújítások

Az új évad repertoárján elsőként Óriásölő Margaret című nagyszínpadi előadás szerepel, mely új szereposztással lesz felújítva. Ezt követi a tavasszal bemutatott Vitéz László-Malombonyodalom vásári játék, majd a Vas Laci, és szintén egy felújítás, az Arika, az elkápráztatóművész. 

A Szerencsés János és a Hoppláda előadás is műsoron marad, valamint a felújítások és régi előadások mellett jövőre új bemutatókra is sor kerül.

A Vas Laci előadás egy jelenete

A Kossuth utcai épületben a régóta ápolt és folyamatos teltházzal működő rítusjátékok lesznek műsoron. A Kálvin téri székhely Játszószínházában pedig a kamaratermi előadások lesznek megtekinthetők.

Egy kortárs mese, Tóth Gyula Gábor: Mese a Mindenről, a Semmiről és más furcsa mesék című művének bemutatásával, valamint egy 2003-as előadás, A Csudakard története játék felújításával kiegészülve. 

Családi, óvodai programok

Új, a testtudatot vizsgáló óvodás foglalkoztató előadás is a jövőbeli tervek között szerepel.
Megváltozik a Miénk Itt a Tér! interaktív családi rendezvény, mely az eddig megszokott programok helyett jobban fog fókuszálni a kortárs művészek bevonására. 

Babusgató, a bölcsőszínház

A 2023/2024-es évadban visszatér a tipegő program, mely műfaji besorolásként a Bölcsőszínház nevet kapta. Az évad első Babusgató foglalkozása szeptember 22-én, pénteken délelőtt 10.00 órakor lesz a Játszószínházban. További előadások: szeptember 24-e, vasárnap 10.00 óra, szeptember 25-e, hétfő 10.00 óra.

A nemrég megnyílt Világközép című, Kemény Heni bácsi művészete előtt tisztelgő kiállításuk jövőre is megtekinthető lesz.

A kiállítás nyitvatartása: Szerdától-péntekig: 9-17 óráig ; Helyszíne: Debrecen, Kossuth u. 1.
 

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére