Jelenlegi hely

Különleges villamosjárattal ünnepel a DKV május 11-én

Különleges járattal ünnepli a Közlekedési Kultúra Napját május 11-én a DKV. A bengáli villamosokon egy kiállítás kellős közepén utazhatják végig a várost a kalandvágyók.

Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja. Ezen a napon, a közlekedési ágazat egy országos akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen.

Az országos akcióval a biztonságos és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztésére, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.

A közlekedési kultúra ugyanis létező fogalom, amelynek kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Tegyünk együtt a kulturált közlekedésért, a kulturált városért. 2015 óta május 11-e a Közlekedési kultúra napja, melyhez a DKV is csatlakozott.

Az esemény alkalmából különleges villamos különjáratot indítunk 2021. május 11-én, kedden „Tényleg szerettek így utazni?! … a szemléltető szemét” címmel.

A bengáli villamoson berendezett interaktív kiállítás a kulturált utazást és annak hiányát szemlélteti majd.

A különleges villamosok a Nagyállomásról az alábbi időpontokban indulnak:

  • 1-es vonal: 14:02 és -15:46
  • 2-es vonal: 14:46 és 16:30
Hallottad már a bengáli villamos kifejezést?
Maga a jármű ismerős lehet más magyar nagyváros, például Miskolc, Szeged és Budapest tömegközlekedő közönségének is. Nem véletlen! A budapesti Fővárosi Villamos Vasút (FVV) 1963-tól két évig gyártotta ezt a típust. Terveik alapján Szeged és Miskolc közlekedési vállalatai részére már a DKV építette ezeket a járműveket, de a budapesti járművek felújítását is Debrecenben végezték.
A járműre elterjedt szakmai közökben a "bengáli" becenév is, melynek nem ismert a magyarázata.

A villamosok az érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával vehetők igénybe.

ADL - Debrecenimami

Forrás: DKV Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére