Jelenlegi hely

Különleges DExpo a leendő egyetemistáknak

Idén rendhagyó módon, a virtuális térben rendezi meg nagyszabású beiskolázási eseményét, a DExpót a Debreceni Egyetem. Tavaly több mint hatezren vettek részt az egyetem egységei által szervezett, a pályaválasztást segítő programon, melyet ezúttal online formában tartanak meg.

A DExpo november 23-án indul: a YouTube-csatornán olyan tematikus blokkokba rendezett videókat mutatnak majd be, amelyek segítenek eligazodni az egyetemi karok, szervezeti egységek kínálatában. Az egyetemi könyvtárral, a sportolási lehetőségekkel, a lakhatással kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

Tizenhárom képzési területen, 14 karon folytatja az oktatást a DE, mely az országban a legszélesebb képzési kínálatot nyújtja. A 2021-es felvételi eljárásról szólva az oktatási rektorhelyettes kifejtette: a Debreceni Egyetem 72 alapképzési szakot, 87 mesterszakot hirdet a következő felvételi időszakban, a szakirányú továbbképzési szakok száma meghaladja a 200-at. Összesen tizennégy felsőoktatási szakképzési szak, hat osztatlan szakképzés, több mint húsz tanérképzési szak várja a jelentkezőket.

Idén újdonságként a Szolnok Campuson is megjelenik az orvos-egészségtudományi képzési terület.

Első alkalommal hirdetik meg az ápolás és betegellátás alapszakot az ápoló, a dietetikus és a gyógytornász szakirányon, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszakot a védőnő és a népegészségügyi ellenőr szakirányokon. Emellett ugyanitt egészségügyi menedzser mesterképzésre is lehet majd jelentkezni. Az alkalmazott matematika mesterszakon angol nyelven is elindul a képzés, ezzel az egyetemen az angol nyelvű képzések száma eléri a hetvenet.

A képzések minőségét elsősorban a nemzetközi rangsorokból lehet lemérni

Ezekben az utóbbi időben jelentősen sikerült előre lépni az intézménynek: orvostudományi területen például a Round University Ranking rangsorában ötven helyet javított a DE, és a Top300-ba került. A nemzetközi rangsorokban a legjobb magyarországi egyetemek között van a debreceni, ennek köszönhető, hogy a világ minden tájáról nagy az érdeklődés az egyetem képzései iránt, és évről évre nő a külföldi hallgatók száma.

Idén a 120 országból érkezett diákok száma jelenleg már meghaladta a hétezret, amivel az intézmény a legtöbb külföldi hallgatóval dicsekedhet a hazai felsőoktatásban. A Debreceni Egyetem piacképes diplomát ad, az itt oklevelet szerzők közül mindenki talál a képzettségének megfelelő munkát.

A Debreceni Egyetem Youtube csatornáját ITT TALÁLOD, Facebook oldalát pedig ITT.

ADL - Debrecenimami

Forrás: unideb.hu; DE Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére