Jelenlegi hely

Intim gyanta után: így kezeld a bőröd a simaságért!

Az intim gyantáztatás egy többszakaszos rituálé, ami nem ér véget azzal, hogy leszállsz a kezelőágyról. Az intim gyantáztatást követő 24, de inkább 72 órában még nagyobb figyelmet kell fordítani az intim testrészekre. Hogyan, mik a legfontosabb teendők intim gyanta után? Intimkozmetikusoktól érdeklődtünk.

Az intim gyantázáshoz vezető út

Mivel az intim gyanta eredménye kevésbé látható helyen van, mint például a hónalj gyantáé, nem mindenki érzi azt annyira szükségesnek. Közeledve a bikiniszezonhoz, azért egyre többen keresnek rá a kifejezésre: "intim gyanta hol?"

Szerencsés esetben sikerül szakképzett intimkozmetikushoz kerülni, aki már az intim gyantáztatás előkészületeire is felhívja a bejelentkező figyelmét.

Az intim gyantáztatás folyamán, az első alkalmakkor, megtanítja vendégének a helyes intim bőrápolás lépései ez után a speciális gyantáztatás után. Ehhez a tudásanyaghoz nyújtunk most egy kis segítséget!

Intim gyanta után: Intim bőrkezelés

Az intim mosakodó

Az intimkozmetikus már az intim gyantázás befejezésekor, amikor még a kezelőágyon vagy, alaposan lekezeli az igénybe vett bőrt speciális intimkozmetikumokkal. Ezek nagyon intenzíven, mélyrehatóan ápolják a frissen gyantázott bőrt. Azért, hogy ezek ne mosódjanak ki a bőrödől, az intim gyantáztatás estéjén mindenképp (de egyébként is javasolt), használj intim mosakodót tisztálkodáskor!

Az intim mosakodó használata gyantázás nélkül is ajánlott, mert enyhén savas pH-jával megóvja az intim területek természetes savas kémhatását, ami a kórokozókkal szemben nyújt védelmet. Emiatt a nőgyógyászok is hasznosnak tartják az intim mosakodókat. De ha máskor nem is, legalább az intim gyantáztatás utáni 24 órában használj intim mosakodót az esti tisztálkodáshoz!

Az intim gyanta estéjén

Ha végeztél az esti tisztálkodással az intim mosakodóval, utána gondoskodni kell sima, puha és szép, de átmenetileg kissé védtelenné vált bőröd védelméről!

A legfontosabb az irritáltság csökkentése, ami az intim gyanta után természetes következményként alakul ki, és az esetlegesen jelentkező gyulladások megszüntetése. Egy megfelelő bőrmegújító intimkozmetikummal ez könnyen lehetséges. Az intim bőrmegújító szérummal az intim gyantáztatás estéjétől kezdve még két este kenjük be az érintett bőrfelszínt a nap végi tisztálkodás után.

Az intim bőrmegújító szérum visszaadja bőröd rugalmasságát, megnyugtatja azt és megszünteti az esetleges gyulladásokat is.

A következő reggelen

Az intim gyantáztatás másnap reggelén jöhet a hámosítás! A kezelés előtt nem kell ismét zuhany alá állnod, csak vidd fel a legyantázott bőrfelületre az intim hámosító elixírt!

Mivel a gyantázás egy erőteljes peeling is egyben, egyértelmű, hogy a legfelső, elhalt hámréteget is eltávolítja. Az intim hámosító elixír az újrahámosodást segíti elő, hogy az intim gyantázott bőröd minél előbb ismét ellenállóvá válhasson.

Intim hidratálással a bőr védelméért

Rendszeres hidratálásra nem csak belülről, de kívülről is szüksége van szervezetednek. Intim gyantáztatás után helyileg is pótolni kell a bőr lecsökkent víztartalmát. Ahogy arcunkra, kezünkre, úgy intim területeinkre is használjunk hidratáló krémet, balzsamot. Arra figyeljünk, hogy a felsorolt három testrészre különböző hidratálókat alkamazzunk, hiszen egyiknek sem ugyanazok az igényei. Arcunk kezeinknél, intim területeink pedig még annál is érzékenyebbek. Intim gyantáztatás után kb. 3 napon át napi szinten, utána pedig hetente legalább 3-szor hidratáljuk intim hidratáló balzsammal!

Intim gyanta vagy intim peeling?

Nem kell választanunk a kettő között, csak nem szabad egyidejűleg alkalmaznunk őket.

Az intim gyantáztatást követő egy-másfél hétben tegyük félre az intim peelinget, hiszen a gyantázás maga is egy erőteljes intim peeling volt!

Azonban egy-másfél hét múlva ismét szükséges lesz a bőrradírozás az intim területeken, heti egy alkalommal. Figyelem! Nem mindegy itt sem, hogy mivel!

Az intim bőrfelület különösen érzékeny és eleve sérülékenyebb. Ezért speciális szemcseméretű és összetételű intim peelinget kell választani! A rendszeres bőrradírozással elejét veheted a benövő szőrszálaknak és a szőrtüszőgyulladásoknak!

Intimkozmetikumok!? De hol kaphatóak ilyenek?

Jogos a kérdés, hiszen a drogériákban legfeljebb intim mosakodóval találkozhatsz. Intim gyantáztatás után használatos intim bőrmegújító szérummal, hámosító elixírrel, intim hidratálóval már kisebb eséllyel.

Ezért is érdemesebb valódi, szakavatott intimkozmetikushoz fordulni intim gyantáztatni, ők ugyanis ismerik ezen speciális készítmények beszerzési forrásait. Sőt, segíteni is tudnak kiválasztani Számodra a legmegfelelőbbet. 

Az intim gyantáztatás az intim higiénia és bőrápolás része. Félrelökheted megbélyegezve: “Nem látja senki!”. De a bikiniszezonban, a szerelmes együttlétekkor, az orvosi vizsgálatok alkalmával valószínű, bosszankodni fogsz majd túlzott könnyelműséged miatt!

Előzd meg ezeket a bosszantó élményeket! Törődj Magaddal, ápold egész testedet kívülről-belülről és alkalmazd a fenti tanácsokat intim gyantáztatás után!

Fotók forrása: Envato Elemets

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére