Jelenlegi hely

Idén digitálisan farsangolunk: Kossuth téri Maskarádé 2021

A hagyományos belvárost megtöltő télűző mulatság idén a képernyőn: múltidéző Maskarádé 2021!

A múlt pillanatai digitálisan

A bábszínház idén 22. éve töretlen hagyománya a farsangi télűzés, melyet 1999 februárjában tartottak meg először. A Maskarádé címmel rendezett télűző mulatságon délelőtt a gyerekeknek szólt a farsangi zene, este a város felnőttjei bálozhattak.

Ez idén sem maradhat el, igaz, más lesz a forma. Az elmúlt esztendők felvételeiből láthatnak sorozatot a gyermek és a felnőtt korúak is ezúttal február 14-én (vasárnap) 10 órától a Vojtina Bábszínház Facebook-oldalán és a YouTube-csatornáin.

Az évek során ugyan változtak a külsőségek, de a népszokás elemei, az álesküvő, az állatalakoskodás, Cibere és Konc király küzdelmei, a betegségűzés, a Tél és a Tavasz versengése, a szalmabábu égetés állandó elemei maradtak a múltidéző hagyománynak, melyet a Kossuth téren, nagyközönség is élvezett.

Program

Február 14-én, vasárnap 10.00 órától a Maskarádé 2021 – múltidéző program keretében a Szalmabáb égetés debreceni jeleneteit nézhetik meg a gyerekek;

míg a 18 éven felülieknek szóló  "Négy nemzet – Unióhoz csatlakozunk" címmel Az Európai Unióba lépésünk előkészületeként a négy nagy európai nemzet - német, francia, angol, magyar – vetélkedése –  felvételt láthatják 2002-ből

ADL -Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Ugrás az oldal tetejére