Jelenlegi hely

Fotózz és akár ingyen is mehetsz az állatkertbe egy évig!

Debreceni állatkerti sétád közben készíts egy klassz fotót és küld be az Állatkertnek. Éves bérletet nyerhetsz ha a Tiéd lesz a legjobb fotó! Időd is van rá bőven, az alkotói időszak nyár végéig tart.

Nyerj éves bérletet nyári élményfotóddal!

A nyár beköszöntével megkezdõdött az év legeseménydúsabb időszaka a Debreceni Állat- és Növénykertben, ahol 200 állatfaj 900 egyede, 650 hazai és egzotikus növényfaj és gazdag rendezvénykínálat vár titeket mesés parkerdei környezetben.

A Nagyerdő szívében minden évszaknak megvan a maga varázsa, annak érdekében pedig, hogy megoszthassátok velünk és egymással friss élményeiteket, tavaszi hagyományteremtő felhívásunk után újabb évszakos tematikájú nyílt fotópályázatot hirdetünk.

Beküldési határidő: 2022. augusztus 31. 24:00;

Pályázati feltételek:

•      A pályázat nyitott, vagyis nemtől, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet rajta.

•    Csak olyan fotóval lehet pályázni, amely a Nagyerdei Kultúrpark (Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark) területén készült 2022. június 1. és 2022. augusztus 31. között.

•    A képkészítés intézményünk nyitvatartási idejében, belépő megváltásával és a Látogatói szabályzat valamennyi pontjának betartásával lehetséges.

•    Minden pályázó legfeljebb egy fotóval pályázhat, amelyet maximum 2 MB-os méretben, JPG formátumban, elektronikus levél csatolmányaként kell elküldenie a foto@zoodebrecen.hu emailcímre. Kizárólag saját készítésû és más pályázaton/versenyen/kiállításon díjazásban nem részesült, illetve a pályázó saját felületein (pl. saját holnap vagy közösségi oldal) túl más nyomtatott vagy digitális felületen nyilvánosan meg nem jelent kép küldhetõ be.

•    A képkészítéshez bármilyen digitális (pl. tükörreflexes/tükör nélküli/kompakt fényképezõgép, mobiltelefon) és analóg eszköz (pl. filmes fényképezõgép) használható. A filmre készített fotókat elõhívva, beszkennelve és körbevágva, a fenti méret- és formátumbeli megkötések mellett fogadjuk el.

•    Digitális eszközzel készített kép esetében az EXIF adatoknak kiolvashatónak kell lenniük, és tartalmazniuk kell a kép elkészültének dátumát, a fotózáshoz használt eszköz adatait (pl. gyártó neve, eszköz típusa), valamint az alkotó által használt beállításokat (pl. rekesznyílás, záridõ, ISO érték).

•    A fotók képszerkesztõ programban való utólagos szerkesztése megengedett, amennyiben az az eredetileg megtapasztalt élmény visszaadását szolgálja, nem pedig a megörökített téma vagy a valóság radikális megváltoztatását. Megengedett módosítás például az expozíció, színek és kontraszt korrigálása; a kép forgatása és vágása; a perspektivikus torzulás korrigálása; illetve a befogadást és értelmezést zavaró, esetleges tényezõk (pl. porszemek) eltávolítása. Nem megengedett és érvénytelen pályamûvet eredményezõ módosítás például az elemek vagy a háttér utólagos elmosása; bármely hangsúlyos elem eltávolítása vagy hangsúlyos elem utólagos hozzáadása; dekorációs vagy hangulati elemek hozzáadása; az állatok és növények természetestõl eltérõ átszínezése.

  • A kép fájlnevét az alábbi minta szerint kérjük megadni ékezetek nélkül:
    Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. Kovacs_Janos_En_a_vizilovakkal_vagyok.jpg)
  • A pályázók által megadott adatokat (emailcím és teljes név) csak értesítési célból használjuk fel, a pályázat lezártát követõen pedig töröljük.
  • A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy pályamûvét intézményünk Facebook-oldalán névvel együtt közzétegyük, továbbá térítés nélkül felhasználjuk.
  • Beküldési cím: foto@zoodebrecen.hu

A pályázat menete és díjazása

Az 5 legjobb kép feltöltésének dátuma: 2022. szeptember 5.
Eredményhirdetés: 2022. szeptember 12.

A 2022. augusztus 31. 24:00-i határidõig beérkezett érvényes pályamunkák közül az intézményünk vezetésébõl és fotós tartalmainkért felelõs csapatunk tagjaiból álló zsûri kiválasztja az 5 legjobban sikerült alkotást, amelyeket 2022. szeptember 5-én a pályázók nevét és a kép címét feltüntetve feltöltünk Facebook-oldalunkra.

A feltöltött 5 pályamûre kedvelések formájában szavazhat majd a nagyközönség 2022. szeptember 11. 24:00-ig, a legtöbb kedvelésben részesülõ alkotás készítõje pedig egy saját nevére szóló éves állatkerti bérletet kap. Õt az eredményrõl és nyereményük átvételének feltételeirõl emailen fogjuk értesíteni 2022. szeptember 12-én.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére