Jelenlegi hely

„Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

A debreceni Kölcsey Központnál avatták fel az ország legújabb Lapozóját 2022. május elején. Több mint 200 könyvvel várja az olvasás szerelmeseit akik szabadon olvashatnak, kölcsönözhetnek és cserélhetnek.

Hogy mi is ez? Budapest, Győr és Pécs után a Bookline legújabb könyvcserepontja, mely egyszerre olvasósarok, a könyvek újrahasznosítása és mobil könyvtár is.

„A Kölcsey Központ Baltazár Dezső tér felőli bejáratánál található Lapozóval egy csendes, nyugodt oázist hoztunk létre, megannyi könyvvel a polcokon és zöld növényekkel körbevéve, annak érdekében, hogy teret adjunk az elmélyült olvasásnak akár egy hosszú regény, akár egy verskötet kelti fel az olvasó érdeklődését. A könyvcserepont helyszíne a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban található Zöld Kilincs kávézójából is megközelíthető, így a két kulturális tér egy újabb ponton kapcsolódik össze.” – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Cserepontként a Lapozó több funkciót is betölt: az olvasók leadhatják a már elolvasott könyveiket, hogy azok ismét az olvasás körforgásába kerüljenek. Az érdeklődők a Lapozó könyveit elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat. Akár meg is tarthatják ezeket a könyveket, de ebben az esetben cserébe egy-egy új kötettel az olvasók is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez, hogy mindig könyvekkel teli cserepont várja a látogatókat a Kölcsey Központban.

„A Lapozók létrehozásával a Bookline egyik legfontosabb célja az olvasás népszerűsítése és a fenntarthatóság: segíti a könyvek újrahasznosítását, hozzájárul az olvasás élményének megosztásához. Idei célkitűzésük, hogy a Lapozó kezdeményezés az ország minél városába eljusson, és minél több emberrel megoszthassa az olvasás élvezetét.” – tette hozzá Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére