Jelenlegi hely

Általános iskolai nyílt napok Debrecenben, vagy ami helyette van - 2021

Gyűjtögetjük minden évben, de ennyi kérdés még sosem volt ... általános iskolai nyílt napok a járvány alatt. Avagy ami helyette van: iskolai nyílt napok 2021.

Javában zajlik az óvodai felvételi papírok töltögetése, messze még a ballagás, de azért sok búcsúzó ovis szülei már az iskolákat nézegetik hetek óta.

Nyílt napok vagy amit akartok

Shakespeare Vízkereszt darabjának címét is rá lehetne húzni erre az évre, annyira máshogy zajlik minden. Hagyományosan minden évben összegyűjtjük Nektek a debreceni általános iskolák nyílt napjait, a leendő kis elsősöknek szánt programjaikat.

Amúgy sem egyszerű döntés, melyik iskola lenne a legjobb választás gyermekünknek, de ez a vírusos helyzet sajnos tovább nehezítette azt.

Nincsenek hagyományos nyílt napok, nem lehet megnézni az iskolát, az osztálytermeket, nem tudjátok a szokásos módon megismerni a tanítókat.

A gyerekek első iskolai élményeit, ismerkedésüket az osztályteremmel, tanítókkal ugyan nem tudjuk pótolni, de megpróbálunk kicsit segíteni azzal, hogy összegyűjtjük számotokra az iskolák milyen módon készülnek, hogy megismerjétek őket, és könnyebb legyen a választás.

Kötelező a filmnézés!

A legtöbb általános- és középiskola is bemutatkozó rövid filmmekkel készült: beiskolázási információk, virtuális iskolai séta, tanító nénik bemutatkozása, iskolahívogató... mindenki más szerkezetben készítette el a leendő elsősöknek szóló üzenetét. Ami biztos: hogy kíváncsian, sok szeretettel várják a kicsiket!

A debreceni általános iskolák listáját és a bemutatkozó filmjeik linkjeit ITT találod.

 

ADL - Debrecenimami

 

Képek: pixabay.com; Alexandr Podvalny/Pexels

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Ugrás az oldal tetejére