A tejbegríz nálunk azért hetente egyszer biztos előkerül, vagy azért mert a picurka betegség miatt szívesebben eszik ilyen ételt, vagy mert később érünk haza, vagy mert éppen nyafis kedve van, és ez gyorsan és egy kézzel is elkészíthető :) és még sorolhatnám.
Ok az van, és hát az esti kásák mellé befér ez is. Én kalciumos zabtejjel készítem, így édesíteni sem kell. Csak magamnak szoktam rászórni még fahéjas cukrot, de a picurka ezt nem igényli, anélkül is odavan érte.
Hozzávalók:
-
2 kávéscsészényi búzadara (én most találtam tönkölybúzadarát)
-
háromszoros mennyiségű növényi tej (mi az Alnatura bio zabitalát használjuk)
Az elkészítés nagyon egyszerű: a tejet forraljuk fel, majd öntsük bele fokozatosan a darát, sűrű kevergetés mellett főzzük a szemeket puhára. Ha közben kevésnek érezzük a folyadékot, pótoljuk - lehet vízzel is. Én azzal szoktam, és tálalásnál szoktam még egy kis hideg tejjel puhítani a kását, így le is tudom hűteni a picurnak, aki mindig rettentő türelmetlen, ha tejbegrízről van szó :) Mostanában már úgy esszük, ahogy a Nagyok: tányérra teszem és körbekanalazzuk (igen, ez általában kétszereplős :)), így nem kell várni arra, hogy teljesen meghűljön
Forrás: babykitchen.blog.hu