Jelenlegi hely

Roppanós sajtos rúd laktóz- és tojásmentesen

A visszavezetés időszakában (mikor a laktózmentes tejtermékekkel kezd próbálkozni az ember) számomra mindig örök dilemma, hogy mit és mennyit adjak a kicsinek, miközben szeretnék neki valami finomat sütni.

 

A visszavezetés időszakában (mikor a laktózmentes tejtermékekkel kezd próbálkozni az ember) számomra mindig örök dilemma, hogy mit és mennyit adjak a kicsinek, miközben szeretnék neki valami finomat sütni.

Ez a laktózmentes sajtos rúd pont azért volt jó, mert nem tartalmazza a többi számára veszélyes összetevőt (cukor, gyümölcs, tojás stb.), és egy egész tepsinyi süteménybe kerül 1,5 dl laktózmentes tejföl. Így tökéletes volt ahhoz, hogy próbálkozzunk, mennyire bírja a pici a terhelést.

Hozzávalók (egy tepsi):

  • 300 gramm liszt

  • 250 gramm vaj/zsiradék (laktózérzékenyeknek pl. liga)

  • 2 teáskanál só

  • kb. 1,5 dl (laktózmentes) tejföl

  • (laktózmentes) reszelt sajt a tetejére

A lisztbe keverjük bele a sót, a vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el a lisztben, majd gyúrjuk össze a tejföllel (lehet fokozatosan belegyúrni a tejfölt, hogy ne legyen túl lágy a tészta). A tésztát kicsit pihentessük (ha elmarad, mert sietünk, az sem gond), majd nyújtsuk kb. 1 ujjnyi vastagra, szórjuk meg a reszelt sajttal, és vágjuk csíkokra (én pizzavágóval és késsel vágtam már fel, de derelyevágóval is megtehetjük).

Végül rakjuk a kívánalmainknak megfelelő hosszúságúra vágott :) rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Ha aranybarnára sült, vehetjük is ki. Nálunk a picike és Apa nagy kedvence, igazi jolly joker sós süti, ha valaki váratlanul betoppan vagy gyorsan kell egy kis nasit készíteni.

 

Forrás: babykitchen.blog.hu

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére