Jelenlegi hely

Így nem lesz többé mumus a matek

A matematika egyike azoknak a tantárgyaknak, amelyet az emberek többsége még gyermekkorban megutál, és ez az érzés az évek múltával jobb esetben is csak tisztes távolságtartássá szelídül. Pedig ennek nem kell feltétlenül így alakulnia.

Ma már számtalan ingyenesen, vagy kedvező áron elérhető lehetőség segít minket az interneten abban, hogy közelebb kerüljünk a számok világához, kezdve a legkisebbektől egészen az egyetemi hallgatókig, tanulni vágyó felnőttekig.

Tantaki.hu

Ingyenes és fizetős matekfeladatok évfolyamonként (osztályonként) általános iskolások számára. „Mókás Matek” címmel az iskolát épp elkezdő nebulók számára külön oktatócsomag érhető el. A tananyagok felépítése a készítők szerint követi a nemzeti alaptanterv előírásait.

Kismatek.hu

2015 óta működő, ingyenes oldal, melynek célja, hogy szórakoztató és szerethető formában nyújtson lehetőséget a matematika tanulására az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára. A tartalom folyamatosan bővül, hamarosan várható a geometria feladatok, és a hangalámondás megjelenése is.

Sulinet Tudásbázis

Állami fejlesztésű, tanulást segítő weboldal az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig.  A legkisebbek játékos formában, képek segítségével tanulhatnak, az idősebb korosztályok is jól érthető leírásokat, magyarázatokat kapnak, akár geometriáról, akár algebráról legyen szó. Az oldal hiányossága viszont, hogy nem öleli fel a komplett iskolai tananyagot, csupán annak egyes részeit.

ementor.hu

Az általános és a középiskolások számára megrendelhető képességfejlesztő könyvek mellett sok ingyenesen elérhető gyakorlófeladat található itt. Az egészen alapvető készségektől (pl. szorzótábla gyakorlás) a bonyolultabb dolgokig a matematika számos területén segít nagyobb jártasságot szerezni.

Matekmindenkinek.hu

Ez az oldal az általános- és középiskolai korosztály mellett komolyan koncentrál a felnőtt korosztály diákjaira. A matematikai problémákat, tételeket oktatóvideók segítségével magyarázzák el. Az előfizetés mellett akadnak ingyenes anyagok is. Az oldal készítői elégedettségi garanciát adnak, ez annyit jelent, hogy két héten belül visszafizetik a „tandíjat”, ha valamiért elégedetlenek volnánk a szolgáltatással.

Maths.hu

Ez az oldal a felsőoktatásba frissen bekerült diákokat szeretné segíteni közérthető magyarázatokkal  az analízis, valószínűségszámítás és operációkutatás legfontosabb témaköreiben. Igény esetén magántanár is segíti a tanulást.

Mateking.hu

Szintén a felsőoktatás résztvevőinek készült oldal, ahol  többek közt a lineáris algebra, az analízis, a statisztika és a valószínűségszámítás rejtelmeiben mélyedhetünk el.

Edubase.hu

A honlapon egyetemi és középiskolai tanulást, felkészülést segítő anyagok találhatóak.  Van az oldalon egy 6 részes kurzus „Matematika érdekességek” címmel, melyet a készítők mindenkinek javasolnak, függetlenül attól, hogy szereti-e a matekot, vagy sem.

Easymaths.hu

2011-ben indult oldal, videómagyarázatokkal hozza közelebb az érdeklődő középiskolásokhoz, egyetemistákhoz, és olyan felnőttekhez a matematikát, akik már kikerültek az iskolapadból. Kétféle videó található itt: oktatóvideó (elméleti és gyakorlati példákkal, valamint házi feladattal) és gyakorló videó, ahol a feladatok megoldásait mutatják be részletes magyarázatokkal.

Forrás: csalad.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére