Jelenlegi hely

Debreceni óvodai jelentkezés és beiratkozás

2020
Letölthető a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott óvodákba 2020/2021 nevelési évre történő jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap.

BEIRATKOZÁSI INFORMÁCIÓ

Közlemény
óvodai beiratkozás a 2020/2021. nevelési évre

Tisztelt Szülők!

A 2020/2021. nevelési évre, az önkormányzat fenntartásában működő óvodai intézményekbe történő jelentkezés a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Oktatási Bizottságának 6/2020. (I. 22.) KOB. határozata alapján meghatározott eljárásrend szerint már lezajlott és valamennyi érintett szülő kézhez kapta az óvodavezető döntését tartalmazó határozatot.

Az emberi erőforrások minisztere által kiadott 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat végrehajtására figyelemmel tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben a 2020. április 22-23. napján esedékes óvodai beiratkozáson nem kell személyesen megjelenniük.

Az óvoda, ahová a gyermek felvételt nyert, a jelentkezési lapon feltüntetett adatok segítségével berögzíti az Oktatási Hivatal által vezetett Közoktatás Információs Rendszerébe a beiratkozás tényét, melynek eredményeképpen a gyermek jogviszonya létrejön.

Tehát a szülőknek jelenleg semmilyen teendőjük nincs a beiratkozás kapcsán, mindössze a gyermek óvodai nevelésének első napján kell majd bemutatni a beiratkozáshoz egyébként szükséges alábbi iratokat:

  •  a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, továbbá
  •  a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Kérjük, hogy az óvodával együttműködni szíveskedjenek a beiratkozáshoz szükséges további adatok (pl. TAJ szám), információk továbbításában. 

Debrecen, 2020. április 7. (Dr. Papp László,polgármester  és Komolay Szabolcs  Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke)


JELENTKEZÉSI INFORMÁCIÓ

A köznevelési törvény szerint az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek harmadik életévének betöltése után vehető fel. A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele folyamatos.

Az óvodai jelentkezéshez JELENTKEZÉSI LAP kitöltése szükséges, melyet bármelyik önkormányzati fenntartású óvodában be lehet szerezni. 
Jelentkezési lap letölthető ITT  vagy letölthető a  debrecen.hu oldalról. 

A kitöltött jelentkezési lapot az első helyen megjelölt intézményben kell leadni 2020. február 14-ig.

A szülők szabad intézmény-választási jogukat óvodák esetében is gyakorolhatják. A jelentkezési lapon a szülő 3 óvodát jelölhet meg a 33 önkormányzati fenntartású óvoda közül, amely lehet nem körzetes is. A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi.

A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt legkésőbb 2020. március 6-ig.

Kattints a képre a részletes tájékoztató letöltéséhez!

Forrás: DMJV PH Intézményfelügyeleti Osztály

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.
Ugrás az oldal tetejére